Početna Događanja Predavanje dr. Vesne Bajić Stojiljković o Branku Markoviću

Predavanje dr. Vesne Bajić Stojiljković o Branku Markoviću

Predavanje prof. dr Vesne Bajić Stojiljković o Branku Markoviću
Foto: arhiva SS Slovenije

Savez Srba Slovenije održao je još jedno, deseto po redu onlajn predavanje, u sklopu projekta „Tradicija i stvaralaštvo”. Poslednje virtualno druženje bilo je posvećeno našem vrsnom koreografu, maestru Branku Markoviću, čije koreografije i danas plene zahvaljujući njegovom specifičnom koreografskom pristupu i umetničkom radu. O njegovom životu i koreografskom stvaralaštvu govorila je prof. dr Vesna Bajić Stojiljković, etnomuzikolog i etnokoreolog.

Savez Srba Slovenije se zahvalio dr Vesni Bajić Stojiljković na veoma zanimljivom predavanju „koje će zasigurno pomoći umetničkim rukovodiocima u razumevanju koreografskog stvaralaštva i istorije naše scenske narodne igre. Više o maestru Branku Markoviću mogu zainteresovani pročitati u monografiji koju su autorke Maja Krasin i Vesna Bajić Stojiljković  izdale 2017. godine,“ istaknuto je u Savezu Srba Slovenije.

Sa predavanjima se nastavlja pa će i ove nedelje biće održano poslednje predavanje u drugom ciklusu kojim  se zaokružuju projekat „Tradicija i stvaralaštvo”.

U sredu, 17.2.2021. godine sa početkom u 18 časova tema predavanja biće Etnokoreološke oblasti Srbije i Republike Srpske, BiH, o čemu će govoriti Sanja Licina Pupac i Vesna Bajić Stojiljković.

PRIJAVA na besplatno predavanje dostupna je na sledećem linku: https://forms.gle/82RoRqUHrAQApAPT9

Nakon registracije (najkasnije na dan predavanja) dobićete imejl sa uputstvom za povezivanje na aplikaciju Zum.