Početna Događanja Održana virtualna skupština Moravaca iz Štutgarta

Održana virtualna skupština Moravaca iz Štutgarta

Onlajn skupština društva Morava
Foto: V. Gregović

Po prvi uprava i članovi Srpskog humanitarnog i kulturnog društva Morava iz Štutgarta održali su svoju informativnu onlajn skupštinu. Do kraja meseca svi finansijski izveštaji moraju da se predaju poreskoj upravi a usled zabrane okupljanja zbog pandemija koronavirusa virtualni susret je bio jedina mogućnost. „I sve je funkcionalno perfektno. Petnaest minuta pred početak svi smo dobili link tako da su članovi mogli da se na vreme uključe. Glavni koordinator ove našeg onlajn sastanka bila je naša potpredsednica Diana Gregović“, rekla je portal Rasejanje.info prva predsednica Morave i jedan od osnivača ovoga društva Vera Gregović.

Kao i na svakoj skupštini uvodnu reč je imao predsednik udruženja Nebojša Antić. Detaljni izveštaj za 2019. godinu i prva tri meseca 2020. podneo je sekretar Siniša Burgić koji je naglasio da su Moravci ponosni što je iza njih 2019. godina ostala kao jedna od najuspešnijih, kako po nastupa i druženjima sa mnogim klubovima tako i kao godina gde se trud, rad i zalaganje zavidno pokazao i odrazio. „Naš takozvani „minisar finansija“ blagajnica Ljubica Pantić, podrobno je kroz razne tabele pokazala kretanje postojećeg novca. Srđan i Milica Koškanac, umetnički rukovodioci naših igračkih ansambala podneli su izveštaj vidno zadovoljni što su i pored zabrane treninga uspeli da sve igrače motivišu i ostanu pa čak pristojnim pristupima novih članova i uvećaju ansamble. Naravno veliku zahvalnost dugujemo svima koji su uložili nesebičan rad u renoviranju naših novih prostorija a posebno Milenku Jugoviću i Nebojši Antiću koji su dobrim delom bili sponzori ovog renoviranja“, dodala je Vera.

Predsednik Morave
Nebojša Antić
Foto: V. Gregović

„Nije na odmet da se pomene da je i ovaj onlajn skupština iako u neobičnom formatu, funkcionisala perfektno od samog početka i dnevnog reda pa sve do završnice. Dogovorili smo se, ako ova zabrana još potraje da bar jedanput mesečno organizujemo na ovaj način i naše druženje ili kako bi nazvali onlajn kafu. Moravci ko Moravci stvarno su jedinstveni i nesalomivi a svakoj situaciji prilagodljivi. Nismo najveće udruženje ali smo zato stvarno jedinstveni i kompaktni. Plan i program za 2021. stoji pripremljen. Čekamo samo da nam se digne rampa zabrane pa da ponovo krenemo sa našim radom i druženjem punim elanom“, istakla je Vera Gregović.