Početna Događanja „Ćevapi za poneti“ u nedelju od 11-16 časova ispred kluba Nova generacije...

„Ćevapi za poneti“ u nedelju od 11-16 časova ispred kluba Nova generacije u Šorndorfu

Ćevapi za poneti Nove generacije Šorndorf
Foto: arhiva NG Šorndorf

Pandemija izazvana koronavirusom zaustavila je društveni život, ograničila kontakte i mnoge dovela na rub egzistencije. Mnogi društveni klubovi i udruženja koji se samofinansiraju (a po tom principu radi 99 posto srpskih udruženja u Evropi) su zatvoreni, mnogima preti zatvaranje, dok mnoge spašavaju pojedine novčane donacije. Veliki deo predstavnika udruženja, klubova i društava traži načine kako da dođu do finansijskih sredstava i koliko toliko umanje mesečne troškove, kojih ima i koje pandemija nije zaustavila.

Među njima su i članovi srpkog kulturnog društva Nova generacija iz Šorndorfa. Oni su vrlo poznati i priznati u svome gradu i kao članovi srpkog društva su uključeni u sva dešavanja i manifestacije koje grad organizuje. Zato su i omiljeni u ovom gradu  i vrlo prepoznatljivi. Kada su nemačke manifestacije oni pored nemačkih običaja uvek ponude i srpske. I po tome su vrlo prepoznatljivi, za koje se vrlo brzo pročulo.

Vreme pandemije je i dalje, Nemačka počinje sa sitnim popuštanjem mera, lepo vreme teško da može da zadrži mnoge u kućama i članovi SKK Nove generacije to znaju. Zato će u nedelju prodavati „Ćevape za poneti“ a za Nemce (Ćevapčići To-Go) ispred svojih prostorija u Wiesenlaufstraße 64 u Šorndorfu.

„Potvrda da na naš klub i Novu generaciju uvek možete da računate pokazaće i ovaj vikend. Bez obzira na vremenske prilike, za sve gurmane smo, ispred naših klupskih prostorija u Wieslaufstraße 64, počev od sledeće nedelje od 11 do 16 časova. Pripremamo malu roštiljadu. U ponudi imaćemo ćevape u lepinji iz snova“, istakli su predstavnici uprave Nove generacije.

„Zbog trenutnih higijenskih ograničenja, ponuda je nažalost isključivo za poneti i bez mogućnosti zadržavanja. Iskreno se nadamo i očekujemo da nas podržite u ovoj akciji – ZA NAŠ KLUB!”, istakao je predsednik Nove generacije Dragan Đole Đorđević