Početna Događanja „Uskrs je radost – Uskrs je sreća!“ – radost o postignutim...

„Uskrs je radost – Uskrs je sreća!“ – radost o postignutim rezultatima učenika Srpske škole u Baden-Virtembergu na konkursu „Najlepše uskršnje jaje“

„Uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, na upravo završenom međunarodnom konkursu „Najlepše uskršnje jaje“ na kome su uzeli učešća  i učenici pokrajine Baden-Virtemberg sa 76 poslatih radova, pristiglo je ukupno 250 radova. U tako jakoj konkurenciji konkursa, koji su organizovali nastavnici  srpske dopunske škole u Republici Sloveniji, rad našeg učenika 6. razreda iz Ludvigsburga, Mateje Obradovića, osvojio je 2. Mesto“, istakla je koordinatorka Srpske dopunske škole za nemačku pokrajinu Baden-Virtemberg.

Ona nije krila zadovoljstvo i učešćem i uspehom đaka svoje pokrajine, kreativnim idejama, kao i motivacijom koji đaci imaju u vannastavnim aktivnostima. Iz meseca u mesec sve više đaka nemačke pokrajine Baden-Virtemberg  se uključuje u mnogobrojne konkurse i matici i van nje, a rezultati su itekako vidljivi.

Koordinatorka u BV Tatjana Popović
Foto: arhiva T. Popović

Na ovom konkursu „ Najlepše uskršnje jaje“ pohvaljeno je još 9 učenika srpske dopunske škole u pokrajini Baden-Virtemberg, i to: za poučne poruke – Bojan Markanović, Manhajm; za lepotu jednostavnosti – Nenad Božić i Slaven Marijanović iz Manhajma i Julija Tegeltija ih Bruhzala; za raznovrsnost tehnika šaranja – Luka i Lili Đukić iz Manhajma, Georgije Lav Popović iz Štutgarta i Helena Stojković iz Gagenaua, dok je za inventivnost dezena pohvalu dobila Dunja Tadić iz Frajburga.

„Svi nagrađeni i pohvaljeni  radovi  objavljeni  su  i u četvrtom izdanju  zbornika dečjih radova, u kome je na 26 bogato ilustrovanih stranica predstavljeno preko devedeset radova na temu Uskrsa, učenika srpske dopunske škole u pokrajini Baden-Virtemberg“, istakla je koordinatorka Popović a sutra ćemo objaviti tekst o zborniku dečijih radova, posvećenih Uskrsu.