Početna Događanja Ivana Vukelić pobednica slikarskog konkursa „Slika je nema pesma“

Ivana Vukelić pobednica slikarskog konkursa „Slika je nema pesma“

Pobednici konkursa – dela Ivane Vukelić, Marine Erkić, Nevenke Radisavljević Mandić i Miloša Petrovića
Foto: Klub mladih umetnika Prosvjete Austrije

Pobednica slikarskog konkursa „Slika je nema pesma” Kluba mladih umetnika Prosvjete Austrija je Ivana Vukelić, umetnica i arhitekta iz Banjaluke. Ona je osvojila najviše glasova stručnog žirija i publike. Nagrada za njeno delo „Spiritual growth“ je godišnja karta za muzej Mumok. Drugo mesto pripalo je Marini Erkić, umetnici i farmaceutu iz Bijeljine. Za njenu sliku „Haritina“ Marina je osvojila dnevnu kartu za Muzej istorije umetnosti u Beču (KHM). Treće mesto zauzela je slikarka i restaurator slika Nevenka Radisavljević Mandić sa svojim delom „Vidine perunike“. Ona će na poklon dobiti knjigu Srpsko prosvetnog i kulturnog društva Prosvjeta iz Austrije. Specijalnu nagradu publike je dobio kuvar i slobodni umetnik

Miloš Petrović za svoju sliku „Zelena šuma“. I Miloš će kao i Nevenka dobiti na poklon knjigu „Prosvjete”.

Stručni žiri na ovom slikarskom konkursu za najkreativniju sliku pod nazivom „Mutum est pictura poema – Slika je nema pesma”  sačinjavali su slikarka Nada Nađ, slikar i nastavnika slikanja Đorđe Petrović kao i univerzitetski profesor slikarstva Aleksandar Kostić.  Pristiglo je 11 divnih radova.

„Hvala svima na učešću! Bilo nam je zadovoljstvo biti deo ovako kreativnog druženja! Ostanite uz nas, pratite nas i učestvujte u budućim projektima!“, poručili su predstavnici Kluba mladih umetnika – Prosvjete Austrija.

Svi pristigli radovi na konkursu „Slika je nema pesma”
Foto: Klub mladih umetnika Prosvjete Austrije

Inače Klub mladih umetnika se bavi aktivnostima koje interesuju članove kluba i razvija se i adaptira željama i mogućnostima članstva. Osmišljene aktivnosti pri klubu su: književnost  (poezija, proza, recitovanje, organizovanje događaja poput „Večeri mladih pisaca“, „Večeri najlepših stihova“…), gluma (amatersko pozorište, predstave i dramska izvođenja), slikarstvo, fotografija, a dobro su došle i sve druge sekcije koje članovi kluba sami predlože.

Oni su otvoreni za sve nove članove „Ukoliko živite u Beču i imate između 18 i 35 godina, popunjavanjem formulara šaljete zahtev za članstvo u Klubu mladih umetnika – Prosvjeta Austrija na koji će vam neko ubrzo odgovoriti. Uz svoje osnovne podatke možete upisati i koje aktivnosti kluba vas zanimaju i gde planirate da se uključite. Radujemo se vašim prijavama i zajedničkom radu i druženju!“

Klub mladih umetnika je deo SPKD Prosvjeta Austrija. Oformljen je sa ciljem okupljanja mladih kreativnih stvaralaca različitih branši – umetnika, pisaca, slikara i glumaca koji žive, rade i studiraju u Beču.