Početna Događanja Od danas ponovo radi restoran Waldblick u Štutgartu Rake Đuričkovića

Od danas ponovo radi restoran Waldblick u Štutgartu Rake Đuričkovića

Radosav Raka Đurićković, jedan od omiljenih srpskih ugostitelja iz Štutgarta obaveštava da je usled popuštanja mera uvedenih zbog pandemije korona virusa od danas i njegov restoran Waldblick u Štutgartu (delu grada Cufenhauznu) otvoren.

Radno vreme restorana je od utorka do petka od 12-14 časova a posle podne utorkom i sredom od 17-21 čas. Četvrtkom i petkom od 16-21 sat, a vikendom od 12 do 21. Ponedeljkom ne restoran ne radi.

I Raka mora, kao i ostali ugostitelji da se pridržava propisanih mera. Da bi se bilo u restoranu mora se imati ili dokaz o revakcinaciji, ili negativan tekst na koronu (ne kućni test, već jedan od testova koji je urađen na nekim od punktova ili apotekama u gradu, ne stariji od 24 sata) ili dokaz da je preležana korona najranije pre 28 dana a najkasnije pre šest meseci. Takođe mora se imati i lična karta ili neki drugi dokument kojim može da se utvrditi identifikacija.
Raka naglašava da u ovom trenutku kod njega nije moguće uraditi brzi tekst. Takođe je potrebna i rezervacija  putem telefona0711/91264450.

Ovi uslovi i nisu baš naklonjeni ugostiteljima koji su bili duže od šest meseci zatvoreni za posetioce. Bili bi fer da je svim građanima ponuđeno da se vakcinišu. Ovako upravo ona ciljna grupa koja najviše izlazi da bi otišla na piće mora da odradi više stvari (zakaže termin za testiranje, zakaže termin u restoranu, bašti, ode da se testira, stigne na vreme u restoran i na vreme napusti restoran )


Ugostitelj Radosav Đuričković Raka, rodom iz Moštanice kod Obrenovca je uvek darežljiv prema predstavnicima svog naroda. S obzirom da pored restorana drži i sportske terene, Raka je uvek svoje objekte bez novčane nadoknade davao na korišćenje za sve srpske manifestacije. Posebno za sportske igre Srpske dopunske škole, Kros RTS-a, za Srpske igre kao i za potrebe svih srpskih udruženja u Štutgartu sa okolinom. Restoran je nalazi na adresi Hirschsrungalle 20 u glavnom gradu nemačke pokrajine Baden-Virtemberg.