Početna Događanja Nastavak projekta „Porodični sastanak“ u Berlinu

Nastavak projekta „Porodični sastanak“ u Berlinu

U okviru projekta „Porodični sastanak“ koji je organizovala Crkvena opština Berlin okupili su se porodice koje su učestvovale u edukativnoj šetnji kroz berlinsku šumu Grunevald. Decu i roditelje predvodili su dr Darja Vagner, doktor biologije, i koordinator projekta Predrag Janković. „Dr Darja je deci i roditeljima sa puno entuzijazma i na svima razumljiv način približila značaj ekosistema šume. Govorila je o mnogobrojnim biljnim i životinjskim vrstama i njihovoj važnosti za funkcionisanje šume. Dr Darija je ukazala na značaj brige o prirodi i kao i njenoj uzajamnoj povezanosti sa čovekom“, istakao je koordinator projekta Predrag Janković.

Nakon više od pola godine strogog lokdauna porodice su opet dobile mogućnost da se okupe u većem broju. Tu priliku organizatori projekta „Porodični sastanak“ nisu propustili. Roditelji i deca su uživali u sunčanom danu, prirodi, druženju i učenju.

„Porodični sastanak“ je projekat Crkvene opštine Berlin, finansiran od strane Berlinskog Senata i podržan od Eparhije diseldorfske i nemačke. Projekat ima za cilj savetodavni rad i rad sa porodicama, sa namerom da pojedincima i porodicama pruži pomoć i podršku u raznim životnim situacijama, međusobno ih umreži i obrazuje. Ponude obrazovanja porodica uključuju na primer: susrete i savetovanja, druženja i razgovore o porodičnim temama, kurseve, radionice, pomoć pri izradi domaćih zadataka i učenju, kreativni rad i igru.

Ovaj projekat je počeo sa radom u januaru ove godine. Zbog ograničenja uslovljenih korona virusom, njegovo težište je preusmereno na savetodavni rad: informisanje, savetovanje i posredovanje između pojedinaca ili porodica i gradskih i socijalnih ustanova. Tokom leta organizatori i učesnici projekta „Porodični sastanak“ se raduju daljim okupljanjima i aktivnostima usled popuštanja mera.Nastavak projekta „Porodični sastanak“ u BerlinuOvaj projekat je počeo sa radom u januaru ove godine. Zbog ograničenja uslovljenih korona virusom, njegovo težište je preusmereno na savetodavni rad: informisanje, savetovanje i posredovanje između pojedinaca ili porodica i gradskih i socijalnih ustanova. Tokom leta organizatori i učesnici projekta „Porodični sastanak“ se raduju daljim okupljanjima i aktivnostima usled popuštanja mera.