Početna Događanja Konkurs Vidovdanska priča doneo veliku radost đacima i nastavnicama u Sloveniji

Konkurs Vidovdanska priča doneo veliku radost đacima i nastavnicama u Sloveniji

Nastavnice Srpske dopunske škole iz Slovenije Svetlana Todorović i Vesna Milinković sa svojom koordinatorkom Blaženkom Trivunčić (koorodinatorom srpske škole za Francusku, Italiju i Sloveniju) pohvalile su sve svoje đake koji su učestvovali na likovnom konkursu Vidovdanska priča. Konkurs je raspisao nastavni tim Srpske dopunske škole u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg, sa koordintarokom Tatjanom Popović, a uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

„Veliki broj učenika srpske dopunske škole u Sloveniji se vrlo rado i sa velikom motivacijom odazvao Međunarodnom konkursu ,,Vidovdanska priča”. Od 250 likovnih radova koji su stizali od učenika iz Slovenije, Francuske, Italije, Švajcarske, Velike Britanije i Nemačke, naši učenici su osvojili dva PRVA i jedno TREĆE mesto“, naglasile su nastavnice Svetlana i Vesna.

One su zajedno sa svojim učenicima učestvovale na virtuelnoj Vidovdanskoj akademiji, na kojoj su prisustvovali nastavnici i svi nagrađeni učenici. „Na virtuelnoj akademiji predstavljeni su radovi našeg Nikole Novakovića iz Škofje Loke (prvo mesto u kategoriji mlađih učenika), Sergeja Ilića iz Ljubljane (treće mesto u kategoriji učenika srednjeg uzrasta) i Jovane Majkić iz Ivančne Gorice (prvo mesto u kategoriji starijih učenika). Od sveg srca čestitamo svima na učešću, nagrađenima što su nas učinili ponosnim i srećnim i svim đacima želimo lep odmor pa da od septembra lepo započnemo našu novu školsku godinu u učionicama“, dodale su, ponosne nastavnice Svetlana Todorović i Vesna Milinković.

Vidovdanska virtuelna akademija sa nagrađenim učenicima
Foto: arhiva S. Todovorić