Početna Događanja Ognjen Kojčinović novi predsednik Srpskog kulturnog centra Karlsrue

Ognjen Kojčinović novi predsednik Srpskog kulturnog centra Karlsrue

Članovi upravnog odbora SKC Karlsrue
Foto: SKC Karlsrue

Na izbornog skupštini Srpskog kulturnog centra Karlsrue za novog predsednika izabran je Ognjen Kojčinović. On će ovu organizaciju sa svojim timom voditi naredne četiri godine. Došao je na mesto Valentine  Nestorović Anđić, koja je, posle dugog niza uspešnog vođenja Centra morala da se povuče i svoju dužnost prepusti mlađem članu SKC. Ona se sa delom porodice vraća u otadžbinu. No i dalje će biti aktivna kada god bude bila u Karlsrueu i rado pomagati.

Za vreme njenog mandata Centar je obezbedio nove prostrane prostorije, koje su kompletno renovirane i moderno opremljene, zatim ojačana je folklorna sekcija i proširene su zabavne aktivnosti –tako da SKC sada ima šah, kartanje, pikado, bilijar, stoni fudbal, stoni tenis… Ipak sve što je zamišljeno da se uradi za vreme njenog mandata nije moglo da se realizuje, jer je to pandemija sprečila.

Zato će tim koga pored predsednika Ognjena Kojčinovića sačinjavaju Valentina Pavlović sekretar, Jasmina Đoković blagajnik, Valentina Arambašić, Snežana Žmirić, Miroslav Petrić, Slobodan Maletić, Zorana Trailović i Gojko Anđić (svi članovi upravnog odbora) nastaviti tamo gde je Valentina sa svojom upravom stala i naravno mnoge aktivnosti proširiti.

„SKC je dobrovoljno udruženje pripadnika i prijatelja srpskog naroda i politički je neutralno.

Cilj SKC-a je da ojača srpsku zajednicu kroz kulturni i društveni napredak svojih članova.

Budite član našeg udruženja, budite deo naše familije”, stoji na stranici SKC Karlsrue

Adresa SKC je Erzbergerstr. 131, 76149 Karlsrue, broj telefona +49721 40091073, internet stranica www.skc-ka.de

Radno vreme:

Petak: 18-23h

Subota: 09-13h i 18-24h

Nedelja: 09-15h i 18-23h