Početna Događanja SKS0 Kruna iz Skija u Italiji organizovala turnir u malom fudbalu

SKS0 Kruna iz Skija u Italiji organizovala turnir u malom fudbalu

Foto: arhiva SKSO Kruna

„U životu imamo priliku da budemo pobednici dva puta. Prekomerno samopouzdanje, sveznajući način prezira prema drugoj osobi, sigurnost u veri da smo superiorniji možda u određenom trenutku i učini da se osetimo pobednicima u nekim očima, naročito svojim, ali ako zagrebemo lažnu pozlatu svi dobro znamo šta ostaje ispod. I kao u najboljim bajkama junak je onaj ko je skroman, ko zna da pruži ruku i zna da se izvini kada je pogrešio, onaj ko duboko veruje i bori se za svoj san, onaj ko uloži svoje srce. A srce nije mali ulog. Ni na životnom, ni na bilo kom drugom terenu“, zapisali su članovi  Srpsko kulturno sportske organizacije Kruna povodom organizovanja petodnevnog turnira u malom fudbalu. Prvog dana turnira održan je i memorijalni turnir u malom fudbalu za veterane posvećen dugogodišnjem članu i prijatelju udruženja Žikici Živanović – Bengi. Prvo mesto osvojila je ekipa Diana, drugi je bio tim Sloge veterani. Treće mesto je pripalo ekipi Duga, četvrto Kruni sport, dok su peto mesto zauzeli igrači tima Ambasadori.

„SKSO Kruna zahvaljuje se svim učesnicima na ovom turniru na dostojanstvenoj fer plej igri kakva i priliči kada se okupimo da na ovaj način odamo poštu i pozdrav nekome ko je bio deo nas, zahvaljuje se porodici Živanović koja je bila uz nas na samoj dodeli pehara i zahvaljuje se sponzoru pehara za ovaj turnir ekipi Fligel DGA service i Danijelu Marjanoviću“.

Na turniru u malom fudbalu za seniore prvo mesto osvojila je ekipa Marano auto. Drugo je pripalo Compania calcio 5, treći su bili Pronto meni a četvrti tim Futsal Intenazionale Thiene. Za najboljeg igrača na turniru proglašen je Dario Careta , za najboljeg strelca Ristić Aleksa, a za najboljeg golmana Milan Minić.

SKSO Kruna se zahvalila svima koji su na bilo koji način podržali ovo važno sportsko dešavanje posle duge pauze. Zahvalnost je otišla igračima, trenerima, vernim navijačima, sudijama i svim volonterima bez kojih nije bilo moguće planirati ovakav vid manifestacije.

„ Neka nam ova nedelja i pored možda nekih propusta ipak ostane u lepom sećanju na dane kada smo posle duge tišine čuli zvižduk pištaljke, podršku navijača, videli nasmejana nama draga lica, dane kada smo se radovali i ljutili, bili u pravu i grešili, padali i ustajali pa izašli ipak kao pobednici jer smo posle svega znali da je najdostojanstveniji kako životni tako i sportski gest, pružena ruka, živeli“, istakli su organizatori.

Foto: arhiva SKSO Kruna
Svi učesnici memorijalnog turnira Žikica Živanović Benga
Foto: arhiva SKSO Kruna