Početna Događanja Opremimo decu na Kosovu i Metohiji školskim priborom

Opremimo decu na Kosovu i Metohiji školskim priborom

Humanitarna organizacija Svi za Kosmet i ove godine je pokrenula akciju opremanja školaraca na Kosovu i Metohiji potrebnim priborom. „S obzirom na tešku situaciju, mnogo dece nema sve što im je potrebno za normalno školovanje. Nakon uspešnih akcija prethodnih godina, pozivamo sve dobre ljude kojima su Kosovo i Metohija u srcu, da se ove teške 2021. godine, shodno svojim mogućnostima, priključe ovoj važnoj inicijativi pomaganja dece na Kosmetu“, istakli su predstavnici ove humanitarne organizacije.

Prošle godine su podelili 1500 kompleta školskog pribora u 40 mesta, a vrednost akcije je bila preko tri miliona dinara. „Ove godine vas očekujemo na još više mesta – u 11 država, a u 51 gradu.Potrudimo se svi zajedno da ponovimo ovaj prošlogodišnji uspeh! Uplatom novčane donacije iskoristićemo  za kupovinu školskog pribora i kao pomoć za škole u srpskim enklavama. Pomozimo roditeljima na Kosovu i Metohiji da u ovom teškom vremenu uspeju da obezbede osnovne potrepštine za svoje učenike. Budimo još jednom sa našim sunarodnicima, budimo tu svi za Kosmet“, naglasili su organizatori.

Kontakti po gradovima u Srbiji i u rasejanju
Foto: HO Svi za Kosmet

Sakupljaju se nove sveske, olovke, gumice, lenjire, šestare, bojice, tempere i sve ostalo što je potrebno jednom đaku ali zbog komplikacija oko transporta, u dijaspori su moguće samo novčane donacije.

Akcija traje do 15. septembra.

Načini uplate:

-Humanitarna organizacija Svi za Kosmet, dinarski račun 285-2295090000074-05.

-Pejpal: szknemacka@gmail.com

– Humanitarni SMS na 4030(cena poruke 100 dinara)

– Uplate na devizni račun iz dijaspore ( EU i Nemačka bez provizije)

Svi za Kosmet e.V.

IBAN: DE83 4405 0199 0111 118825

Ime Banke : Sparkasse Dortmund

Adresa Banke : Freistuhl 2, 44137 Dortmund

Swift/Bic : DORTDE33XXX

Verwendungszweck: Spende

Onlajn uplate

https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=VRAZK4MWCC8UL

https://gofund.me/06b7568f

Najmlađi se uvek obraduju kada dobiju pomoć svoga naroda
Foto: HO Svi za Kosmet