Početna Kultura Glasajmo za Stepskog sokola u izboru za najlepše marke izdanja Evropa 2021.

Glasajmo za Stepskog sokola u izboru za najlepše marke izdanja Evropa 2021.

Prirodnjački muzej u Beogradu pozvao sve predstavnike Srba da učestvuju u glasanju za izbor najlepše marke izdanja Evropa 2021. U izboru se nalazi i Stepski soko, srpska markica na ovom takmičenju.

„Još samo nekoliko dana ostalo je do završetka glasanja. Ove godine tema su ugrožene nacionalne divlje vrste a glavni cilj je promocija očuvanja i zaštite prirode i živog sveta.

JP „Pošta Srbije” odabrala je da našeg kandidata predstavlja marka sa motivom Stepskog sokola (Falco cherrug), strogo zaštićene vrste u našoj zemlji. Stručnu saradnju pružio je naš kolega dr Marko Raković, viši kustos-ornitolog Prirodnjačkog muzeja u Beogradu, dok je umetnička realizacija izdanja delo mr Marije Vlahović, kreatorke maraka Pošte Srbije.

Uz proglašenje pobednika po oceni stručnog žirija, bira se i najlepša marka po glasovima publike, a izbor je otvoren za javnost. Glasa se po principu „jedan klik – jedan glas”, na linku http://www.posteurop.org/europa2021. Požurite! Svi zainteresovani koji žele da simbolično zaštite Stepskog sokola svojim glasom i doprinesu da pobedi naš kandidat to mogu učiniti do 9. septembra!”, poručili su predstavnici Prirodnjačkog muzeja u Beogradu.