Početna Događanja Klub ljubitelja knjige i Sportsko-rekreativna sekcija formirane pri udruženju Mina Karadžić u...

Klub ljubitelja knjige i Sportsko-rekreativna sekcija formirane pri udruženju Mina Karadžić u Beču

Deo članova ASKD Vilhemina Mina Karadžić na formiranju Kluba ljubitelje knjige i Sportsko rekreativne sekcije
Foto: arhiva S. Matić

Predstavnici Austrijsko-srpskog kulturnog društva Vilhelmina Mina Karadžić  iz Beča održali su sastanak proteklog četvrtka, na kome su formirali Klub ljubitelja knjige i Sportsko-rekreativnu sekciju.

 Za koordinatorku Kluba ljubitelja knjige Mina Karadžić je izabrana Katarina Milisavljević, članica Upravnog odbora društva.  U svom obraćanju mlada violinistkinja Katarina Milisavljević je istakla, da je cilj Kluba da privuče afirmisane, ali i mlade i talentovane pisce i pesnike, kao i sve one kojima je pisana reč na srcu. Zakazana je i prva promocija knjiga Dr Vjere Rašković Zec, koja će se održati u subotu 9. oktobra u 19 časova, u prostorijama Zajednice srpskih klubova u Beču, u ulici Gudrunstrasse 133b.

Predsednica Društva prof. Svetlana Matić je dr Vjeri Rašković Zec uručila zahvalnicu za donaciju knjiga Biblioteci Mina Karadžić.

Za koordinatorku Sportsko-rekreativne sekcije izabrana je prof. Vanja Simović, članica Upravnog odgovora društva. Prof. Simović je istakla daje danas više nego ranije, potrebna rekreacija, kretanje i dobro psiho-fizičko zdravlje. Ona je inače trener kineske veštine Či Gong, koja između ostalog, doprinosi smirenju i skidanju svakodnevnog stresa. „Da bi se došlo do harmonije u organizmu, mora da se postigne balans“, istakla je Vanja Simović zakavši prvi trening u subotu, 9. oktobra u 17:30 u prostorijama Zajednice srpskih klubova u Beču.

Kada vremenske prilike dozvole, treninzi se mogu održavati i na otvorenom, u prirodi. Svako je dobro došao i svi zainteresovani za programe, koje nudi Društvo, mogu da se jave na sledeće brojeve telefona i E-mail adrese:                     

Sportsko-rekreativna sekcija

Koordinatorka

Prof. Vanja Simović

Tel. 0699/118 98 284

E-mail: vanja71@gmx.at

Klub ljubitelja knjige „Mina Karadžić“

Koordinatorka

Katarina Milisavljević, diplomirana violinistkinja

Tel. 0681/206 98 059

E-mail: kmilisavljevic97@gmail.com