Početna Događanja U Augzburgu proslavljena hramovna slava – služio vladika Grigorije

U Augzburgu proslavljena hramovna slava – služio vladika Grigorije

U Augsburgu proslavljena parohijska slava – služio vladika Grigorije
Foto: eparhijski sajt nemačke

Na praznik Svetog Stefana i Svete Jelene-Jelisavete Štiljanović, u crkvi u Augzburgu proslavljena je hramovna slava. Svetu arhijerejsku liturgiju služio je episkop Diseldorfa i Nemačke Grigorije uz sasluženje protojereja-stavrofora Milorada Jovanovića, paroha u Frajburgu, jereja Nenada Živkovića, paroha u Augzburgu i đakona Dejana Ristića.  „Kao i do sada, držeći se važećih higijenskih mera, verni narod okupio se na svetu liturgiju po čijem završetku se vladika Grigorije obratio sabranoj Crkvi govoreći o pročitanom Evanđelju, odnosno o pravdi i milosti Božijoj, kao i o Svetom Stefanu Štiljanoviću“, navodi eparhijski sajt.

Na žalost i ove godine nije mogla da se održi trpeza ljubavi. Ipak kumovi ovogodišnje slave, porodice Vasiljević, Gavrić, Jeremić i Panić, potrudili su se u saradnji sa Crkvenom opštinom da prisutnima jednim skromnim darom učine radost. Želja je i nada da se tim darom blagoslov ovog praznika i crkve Sv. Stefana i Jelene izlije u domove parohijana. I za najmlađe su pripremljeni prigodni paketići koje je deci sa radošću podelio Vladika Grigorije.

Nakon slavnog obreda izabrani su domaćini naredne hramovne slave. To su Lazar Božić, Milan Čeko, Živica Jevtić, Siniša Marinković i Nebojša Novaković sa porodicama.

Prisutni u hramu
Foto: eparhijski sajt nemačke