Početna Događanja Parohija u Dortmundu proslavila svoju slavu – Svetog apostala Luku

Parohija u Dortmundu proslavila svoju slavu – Svetog apostala Luku

Protojerej Danilo Dangubić i parohijani CO Dortmund
Foto: CO Dortmund

Danas, 31. oktobra 2021. godine, proslavljen je praznik Svetog apostola i jevanđelista Luke i Svetog Petra Cetinjskog – Slava dortmundskog hrama.  Svečanost proslave hramovne slave otpočela je prazničnim sinjošnjim večernjim bogosluženjem koji je služio protojerej Duško Spasojević, paroh esenski.

„Božanstvenom službom na sam dan praznika načalstvovao je protojerej Danilo Dangubić uz učešće velikog broja vernih sabranih oko trpeze gospodnje. Toržestvenosti službe božije svojim pojanje doprineo je parohijski hor „Dostojno jest“. Redari određeni od strane UOCO su marljivo pazili na sprovođenje svih zakonskih odredbi vezanih za epidemijsku situaciju“, istakli su u crkvenoj opštini Dortmund.

Kumovi ovogodišnje slave bili su članovi Upravnog odbora crkvene opštine (UOCO) u Dortmundu, koji su pripremili posluženje je za sve prisutne. „Nešto opuštenija situacija, u odnosu na prošlogodišnje epidemijske mere, doprinela je sabiranju većeg broja ljudi i proslavi slave koja nalikuje predepidemijskom periodu“, rečeno je u Dortmundu. Radujući se svakom susretu i narednim liturgijama uprava ove parohije se zahvalila svojim vernicima za odgovoran odnos i pažnju koji pokazuju u svakoj situaciji, a naročito prilikom velikih parohijskih proslava.