Početna Događanja Zajednički poziv na vakcinaciju Pravoslavne episkopske konferencije u Nemačkoj

Zajednički poziv na vakcinaciju Pravoslavne episkopske konferencije u Nemačkoj

Učesnici Pravoslavne episkospke konferencije u Nemačkoj
Foto: eparhija nemačka

Predstavnici Pravoslavne episkopske konferencije u Nemačkoj održali su svoje zasedanje u Nirnbergu i nakon skupa pozvali su ljude da se vakcinišu i time spreče dalje širenje koronavirusa. U saopštenju Eparhije diseldorfske i nemačke, na čelu sa vladikom Grigorijem, koji je prisustvovao konferenciji kao i episkop humski Jovan, se navodi, da svi predstavnici konferencije „potpuno svesni svoje odgovornosti pred Bogom i vernicima, koji u nas imaju poverenje, pozivamo vas i usrdno molimo da se vakcinišete“.

Iz Eparhije je poslata poruka da u cilju sprečavanja daljeg širenja koronavirusa, svi građani treba da se podvrgnu vakcinaciji, „kako bismo mogli da uživamo u onoj slobodi za koju smo stvoreni: da istinski tvorimo zajednicu“.

„Ono što smo doživeli prethodne zime ne želimo da ponovo iskusimo ove godine. Zbog toga treba da se pridržavamo svih mera za sprečavanje širenja virusa i da se vakcinišemo. Virus neće sam od sebe nestati sa ovoga sveta; ne, moramo aktivno da dejstvujemo protiv njega, svim sredstvima koja nam stoje na raspolaganju – a trenutno se čini da je vakcinacija najbolje među njima“, navodi se u saopštenju.

„Potpuno svesni svoje odgovornosti pred Bogom i vernicima, koji u nas imaju poverenje, pozivamo vas i usrdno molimo da se vakcinišete. Naš hitni poziv ne odnosi se svakako samo na pravoslavne hrišćanke i hrišćane, već na sve ljude, jer korona virus ne razlikuje narode i religijsku pripadnost. Vakcinacija ne treba da zaštiti samo nas, već je ona čin naše ljubavi prema bližnjima. A naša je obaveza da ovu ljubav prema bližnjima stalno pokazujemo, verni zapovesti našega Gospoda, koji će ponovo iznova biti rođen: „Ljubi bližnjeg svog kao samoga sebe““, istaknuto je u saoštenju koga su potpisali:
Mitropolija Carigradske Patrijaršije za Nemačku, Egzarhat srednjoevropski

Mitropolit nemački i Egzarh srednjoevropski dr Avgustin

Episkop Aristije Vasilije

Episkop Lefke Evmenije

Episkop Arijance Vartolomej

Episkop Hristopolja Emanuil

Episkop Argiropolja Amvrosije

Mitropolija Antiohijske Patrijaršije za Nemačku i Srednju Evropu

Mitropolit nemački i srednjoevropski dr Isak

Srpska Pravoslavna Eparhija diseldorfska i nemačka

Episkop Diseldorfa i Nemačke dr Grigorije

Episkop humski dr Jovan

Mitropolija Rumunske Pravoslavne Crkve za Nemačku, Srednju i Severnu Evropu

Mitropolit nemački, srednjo- i severnoevropski dr Serafim

Episkop brašovski dr Sofijan