Početna Kultura Koncert Nemanje Stankovića „Tragovi – Nova muzika za violončelo“ u četvrtak u...

Koncert Nemanje Stankovića „Tragovi – Nova muzika za violončelo“ u četvrtak u Srpskom kulturnom centru u Parizu

Foto: arhiva SKC Pariz

Koncert Nemanje Stankovića „Tragovi – Nova muzika za violončelo“ održaće se u četvrtak, 18. novembar 2021. u 19 sati u Srpskom kulturnog centru u Parizu.

Projekat Nemanje Stankovića „Tragovi – Nova muzika za violončelo“ nastao je iz potrebe umetnika da se kroz zvuk violončela ostavi trag današnjeg vremena, kao svedočanstvo budućim generacijama. Otuda i naziv albuma „Tragovi“, na kome je objavljeno osam novih kompozicija savremenih srpskih autora, različitih generacija, rukopisa i muzičkog izraza. „Tragovi“ su bili nominovani za nagradu „Listeners’ Choice“ od strane The Violoncello Foundation iz Njujorka (SAD). Grad Beograd dodelio je Nemanji Stankoviću Nagradu grada „Despot Stefan Lazarević“, zahvaljujući albumu „Tragovi“ kao najuspešnijem ostvarenju u oblasti muzike u 2020. godini. Ovaj projekat ima za cilj povezivanje umetnika, kao i promociju srpske umetničke muzike u zemlji Srbiji, ali i u svetu. Nemali broj kompozicija nastalih u okviru projekta već su deo repertoara koji se izvodi u koncertnim dvoranama i to je najvažniji pokazatelj značaja „Tragova“.

Svoj doprinos ovom projektu, između ostalih, dale su i poznate srpske umetnice, violinistkinja Tijana Milošević i pijanistkinja Maja Mihić, koje će se Stankoviću pridružiti na sceni Srpskog kulturnog centra u Parizu. S obzirom da je broj mesta ograničen, preporučljivo je unapred rezervisati putem telefona 01 42 72 50 50 ili putem mejla na bojana.cuca@ccserbie.com, rečeno je u Srpskom kulturnom centru u Parizu.