Početna Kultura Još tri dana se u Cirihu može pogledati predstava „Ptica u džepu“...

Još tri dana se u Cirihu može pogledati predstava „Ptica u džepu“ u režiji Kristine Eiviler iz Novog Sada

Kristina Eiviler
Foto: arhiva K. Eiviler

Predstava „Ptica u džepu“ čiju je režiju uradila Kristina Eiviler može još večeras i sutra da se pogleda u pozorištu Seefeld u Cirihu. Ova predstava je jedna od tri kratke u sklopu produkcije Ciriškog engleskog pozorišta, pod imenom „Posledice“. Večeras i sutra predstava počinje u 19:30 a u subotu u 17 časova u Pozorištu Theater im Seefeld Neumünster (Seefeldstrasse 91, 8008, Zurich).

​Kako piše portal Serbinfo.ch Kristina Eiviler je trenutno na doktorskim studijama na Univerzitetu u Cirihu. Osnovne studije je završila na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a potom nastavila obrazovanje u Sloveniji i Rusiji. Pre dolaska u Švajcarsku, bavila se raznim formama pozorišta, od klasičnog pozorišta do socijalno-angažovanog pozorišta (Teatar potlačenih Augusta Boala). Za potrebe Akademskog pozorišta u Nišu prevela je komad „NLO” Ivana Viripajeva sa ruskog na srpski jezik. Takođe, Kristina Eiviler je prevela treći čin ppredstave „Terorizam“, braće Presnjakov, izvođene u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Kao aktivan član pozorišta Zurich English-Speaking Theater i Close Encounters Theater, učestovala je u mnogobrojnim produkcijama, od kojih je poslednja mjuzikl „Buđenje proleća“.

„Ptica u džepu“, delo Žanar Kusainove, se bavi trima situacijama iz prošlosti devojke po imenu Dinka. Radnja se odvija u Kazahstanu, za vreme i uoči raspada Sovjetskog Saveza. Dinka u predstavi vodi kroz svoje detinjstvo i odrastanje, pričajući priče o ljubavi, upornosti i nadi, priče o svojim prijateljima i porodici – priče o nama, običnim ljudima. Predstava je na engleskom jeziku. Dodatne informacije se mogu dobiti na linku.