Početna Informacije Ambasador RS u Rimu Goran Aleksić učestvovao na Forumu za mlade EU-Zapadni...

Ambasador RS u Rimu Goran Aleksić učestvovao na Forumu za mlade EU-Zapadni Balkan

Ambasador Srbije u Rimu Goran Aleksić sa studentima i postdilomcima Uroš Anđelković, Dragana Grahovac, Đorđe Manov, Jovana Popova, Veljko Ristić
Foto: arhiva Ambasada RS u Rimu

Ambasador Republike Srbije u Rimu Goran Aleksić prisustvovao je završnici Foruma za mlade EU-Zapadni Balkan pod nazivom „Šta je Evropa?“, koji održan u Rimu, u organizaciji Ministarstva inostranih poslova i međunarodne saradnje Italije. Tom prilikom, ambasador Aleksić je pozdravio naše studente i uputio im srdačne čestitke na veoma uspešnom i zapaženom nastupu, kao i na doprinosu koji pružaju dijalogu mladih u okviru Konferencije o budućnosti Evrope.

Ispred Evropske komisije na Forumu je istupala potpredsednica Dubravka Šuica, koja je u kraćem razgovoru sa ambasadorom Aleksićem istakla značaj ove inicijative. Na Forumu je učestvovalo oko osamdeset izabranih studenata i postdiplomaca iz država članica EU i sa Zapadnog Balkana, a o važnosti istog svedoči i lično učešće ministra inostranih poslova i međunarodne saradnje Italije Luiđija di Maja, koji je bio inicijator navedenog skupa. Republiku Srbiju su predstavljali studenti i postdiplomci Uroš Anđelković, Dragana Grahovac, Đorđe Manov, Jovana Popova, Veljko Ristić.