Početna Događanja Održana redovna sednica upravnog odbora Eparhije austrijsko-švajcarske

Održana redovna sednica upravnog odbora Eparhije austrijsko-švajcarske

Vladika Andrej predvodio sednicu Eparhijskog upravnog odbora Eparhije austrijsko-švajcarske
Foto: FB vladika Andrej

Episkop austrijsko-švajcarski Andrej minulog vikenda održao je redovnu sednicu Eparhijskog upravnog odbora Eparhije austrijsko-švajcarske. „I ova sednica je održana kao telekonferencija zbog strogih mera  od strane nadležnih organa Republike Austrije, u vezi sa pogoršanom epidemiološkom situacijom. Posle molitve, episkop se biranim rečima obratio članovima ovog visokog eparhijskog tela i svima prisutnima blagodario na onlajn-učešću iz svih krajeva Eparhije“, rečeno je u austrijsko-švajcarskoj eparhiji.

Radna sednica Eparhijskog upravnog odbora Eparhije austrijsko-švajcarske održana je iz jednog dela i trajala je pet sati. Najpre su članovi Odbora uputili pozdravni telegram patrijarhu srpskom Porfiriju, a potom je Episkop obavestio prisutne o svojim delatnostima od prethodne pa sve do ove sednice. U nastavku usvojeni su izveštaji o radu Eparhijskog upravnog odbora. Pročitane su i usvojene odluke Episkopa i drugih upravnih tela Eparhije. Saslušani su izveštaji namesništava Austrije, Švajcarske, Italije i Malte. Svi aspekti duhovnog i materijalnog delovanja u Eparhiji austrijsko-švajcarskoj razmotreni su tokom ove konstruktivne sednice, u kojoj su svi članovi učestvovali vrlo aktivno.

Učesnici Eparhijskog upravnog odbora
Foto: FB Vladika Andrej

Zbog svetske zdravstvene krize koronavirus, koja je obuhvatila celo čovečanstvo, članovi Eparhijskog upravnog odbora, pod predsedništvom Njegovog Preosveštenstva Episkopa austrijsko-švajcarskog Andreja, izražavaju duboku zabrinutost za zdravlje sveštenstva i vernika naše Eparhije imajući svagda na umu novozavetne reči: „Ljubljeni, molim se da u svemu dobro napreduješ, i zdrav da budeš, kao što ti dobro napreduje duša. (3Jn 1, 2)”. S obzirom na to da sam proces vakcinacije protiv virusa Covid-19 u našim zajednicama još uvek izaziva nedoumice i učestale diskusije, Eparhijski upravni odbor apeluje na sveštenstvo i sve vernike da na proces vakcinacije gledaju isključivo kao na medicinsko pitanje, prateći pri tom sve relevantne novosti u vezi sa proizvodnjom vakcina i procesom vakcinacije. Eparhijski upravni odbor stoga apeluje na verni narod još jednom da i po ovom pitanju sledi uputstva medicinske struke i građanskih vlasti država u kojima živimo i iznova podvlači da proces vakcinacije ne može biti shvaćen kao versko pitanje. „Želeći svoj našoj braći i sestrama mir i dobro zdravlje, još jednom izražavamo najdublja saosećanja sa svom braćom i sestrama, žrtvama ove pandemije, imajući svagda na umu Gospodnje reči: Po tome će svi poznati da ste moji učenici ako budete imali ljubav među sobom (Jn 13, 35). Na kraju zasedanja, episkop Andrej je zablagodario prisutnim članovima Eparhijskog upravnog odbora na ljubavi i uloženom trudu u vršenju njihove odgovorne službe“, dodato je u saopštenju.