Početna Informacije Novosti u parohiji Karlsrue – stigle nove ikone, sutra po prvi put...

Novosti u parohiji Karlsrue – stigle nove ikone, sutra po prvi put u ovom gradu služi vladika Jovan i ispraćaj na večni počinak vernog člana

Hram Prepodobne majke Paraskeve u Karlsrueu od ove nedelje krase i dve nove celivaonice sa ikonama Sv. Vasilija Ostroškog i Sv. Nektarija Engiskog, istakao je protojerej stavrofor Aleksandar Škorić. Nakon nedavno pristiglih i postavljenih stadisija, (rad duborezačkog ateljea Petrović iz Beograda, koji je radio ikonostas, vrata i sav ostali enterijer u hramu) kojima se dobilo više mesta za sve koji redovno dolaze na bogosluženja, parohija u Karlsrueu se pohvalila i novim celivaonicama.

Inače sve je spremno za sutrašnje svetu arhijerejsku liturgiju. Na prazni Svetog Alimpija Stolnika u 10 časova pro prvi put liturgiju će služiti vladika humski Jovan za  više sveštenika.

Dan kasnije u petak, u hramu Prepodobne majske Paraskeve u 17 časova je ispraćaj Milana Radovića, koji je preminuo u prošli petak. Radović će biti sahranjen u Rumi. Milan je iza sebe ostavio suprugu Maricu sa ćerkama Slavicom i Slađanom i njihovim porodicama.
Adresa hrama je Erzbergerstr. 170.