Početna Događanja Pravni saveti advokata su uvek dobro došli

Pravni saveti advokata su uvek dobro došli

Boris Drinić i Svetlana Matić
Foto: arhiva S. Matić

Među mnogobrojne uspešne ljude srpskog porekla koji rade širom sveta, svakako se ubrajaju mr Milan Glišić, advokat i Boris Drinić, stručni saradnik. Mr Glišić je samostalni advokat i partner mr Mihaelu Bodmanu, koji je takođe samostalni advokat. Njih dvojica u zajedničkoj saradnji vode advokatsku kancelariju „Bodman Advokati“ u Beču.

Lična posvećenost klijentu, pouzdana podrška čak i kod složenih pitanja i ekonomski razumna rešenja, platforma su na kojoj se zasniva rad i zalaganje advokata mr Milana Glišića i njegovog stručnog tima. Advokatska kancelarija svoje savetodavne usluge usredsređuje na oblasti nekretnina, izgradnje, upravljanja i prenosa imovine, kao i trgovačkog i korporativnog prava. U svom dosadašnjem radu, kancelarija je dokazala interdisciplinarnu stručnost u svim navedenim oblastima. Njihova sveobuhvatna delatnost se proteže na sve austrijske savezne pokrajine. Klijenti firme su austrijske i međunarodne kompanije i privatnici. Usluge advokatske kancelarije se nude na srpskom, hrvatkom, bosanskom , nemačkom i engleskom jeziku.

Magistar Milan Glišić je pravnik i specijalista za nekretnine, građevinsko pravo, korporativno pravo i pravo franšize. Nakon nekoliko godina relevantnog iskustva u renomiranoj bečkoj advokatskoj kancelariji i položenog pravosudnog ispita sa vrlo dobrim rezultatima, pridružio se timu u Bodman advokatskoj kancelariji. Pre svoje pravne karijere, mr Glišić je nekoliko godina radio u austrijskoj građevinskoj industriji, a zatim i u upravljanju bezbednošću (za Ujedinjene nacije). Osim nemačkog i engleskog, govori srpski, hrvatski i ruski jezik.

Boris Drinić je stručni pravni saradnik . Pre nego što se pridružio ovoj advokatskoj kancelariji, stekao je relevantnu stručnost nekoliko godina kao pravni asistent u jednoj bečkoj advokatskoj kancelariji sa fokusom na nekretnine, kondominijumsko stambeno pravo. Pre toga, nakon završenog administrativnog staža i položenog ispita na Višem regionalnom sudu u Beču, sa odličnim uspehom, radio je kao načelnik odeljenja za nesporna pitanja u Okružnom sudu Hernals. Boris Drinić takođe studira pravo u drugoj fazi studija na Univerzitetu u Beču. Pored nemačkog, tečno govori bosanski, hrvatski i srpski. Njegova specijalnost u Bodman kancelariji je rešavanje komercijalnih i pitanja iz oblasti zemljišnih knjiga.

Milan Glišić
Foto: arhiva S. Matić

Inače, Boris Drinić je rođen u Gradiškoj u Bosni i Hercegovini, gde je završio osnovnu i srednju školu, a studije nastavio u Beču. Oženjen je i otac desetogodišnje devojčice. Angažovan je u društvenom i kulturnom životu srpske zajednice u Beču, gde vrlo rado pomaže našim ljudimai udruženjima u rešavanju brojnih pravnih problema sa kojima se često suočavaju.

Austrijsko-srpsko kulturno društvo Vilhelmina Mina Karadžić je tim povodom, Borisu Driniću i mr Milanu Glišiću uručilo Zahvalnice za podršku u rada Društva. Advokatska kancelarija se nalazi u prvom bečkom okrugu, u u ulici Heinrichsgasse 4, 1010 Broj telefona za termine: +43 (0) 1 581 1900. Takođe možete ih kontaktirati putem mejla (Glišić) mg@bodmann.at i Drinić bd@bodmann.at

Za portal Rasejanje.info Svetlana Matić