Početna Događanja Glasanje za najlepšu fotografiju na konkursu Kluba mladih umetnika iz Beča počinje...

Glasanje za najlepšu fotografiju na konkursu Kluba mladih umetnika iz Beča počinje sutra

Na konkursu Kluba mladih umetnika iz Beča za najlepšu fotografiju prestonice Austrije pod nazivom „Beč kroz moj objektiv“ pristiglo je 13 divnih fotografija. Pobednička fotografija će biti ona koja dobija najviše glasova žirija i glasača putem društvenih mreža. Glasanje počinje sutra (u utorak 14.12.)u 12 časova i trajaće 24 sata, do srede (15.12.) u 12 časova. Pravo glasa imaju svi a ne samo predstavnici Kluba mladih umetnika iz Beča.

Za prva tri mesta obezbeđene su i tri lepe nagrade.  Prva nagrada je individualni kurs fotografije sa glavnim fotografom SPKD Prosvjete iz Beča, Nenadom Krnjajićem. U dogovoru sa njim pobednik će obići najbolja mesta za slikanje, spajajući istovremeno i teoriju i praksu.


Druga nagrada su dve karte za predstavu Šta to beše ljubav, Bečkog teatra mladih, koja će se izvesti čim epidemiološki uslovi dozvole, a treća ulaznica u muzej Albertina koji ima najveću kolekciju umetničke fotografije u Austriji, sa preko 100.000 fotografija.
Klub mladih umetnika se zahvaljuje svima na učešću koji su svojim fotoaparatom ili mobilnim telefonom zauvek sačuvali jedan momenat gradskog života u fotografiji.

Klub mladih umetnika je deo SPKD Prosvjeta Austrija. Oformljen je sa ciljem okupljanja mladih kreativnih stvaralaca različitih branši – umetnika, pisaca, slikara i glumaca koji žive, rade i studiraju u Beču. Bavi se aktivnostima koje interesuju članove kluba i razvija se i adaptira željama i mogućnostima članstva.  Pri Klubu postoje sekcije koje se bave književnošću  ( obuhvata poeziju, prozu, recitovanje, organizovanje događaja poput „Večeri mladih pisaca“, „Večeri najlepših stihova“…; glumom (amatersko pozorište, predstave i dramska izvođenja), slikarstvom, fotografijom. Novi članovi od 18 do 35 godina su uvek dobro došli.