Početna Događanja Proglašeni pobednici foto-konkursa Kluba mladih umetnika Prosvjete

Proglašeni pobednici foto-konkursa Kluba mladih umetnika Prosvjete

Foto: Klub mladih umetnika Prosvjete

U prvoj nedelji decembra 2021. Klub mladih umetnika Prosvjete je organizovao foto-konkurs pod nazivom „Beč kroz moj objektiv”. Pravo učešća su imale sve mlade osobe koje vole fotografiju, a žive u Beču i okolini.

Na konkurs su stigle razne fotografije, od uslikanih gradskih ulica do periferije grada, kao i nezaobilaznog Dunava. Fotografije su bile veoma kreativne, a pratioci kluba su imali priliku da ih isprate na društvenim mrežama, Fejsbuku i Instagramu.

Pobednike su odlučili glasovi stručnog žirija kao i glasovi publike. Stručni žiri su sačinjavala tri člana, i to: Danilo Puškić, umetnički fotograf koji živi u Beču, Aleksandar Matić, poznati beogradski profi fotograf, i Marija Iričanin, stalni fotograf Kluba mladih umetnika.

„Beč kroz moj objektiv” je jedan u nizu kreativnih konkursa Kluba mladih umetnika, predstavljen od strane različitih autora gde svaka fotografija ponaosob zaslužuje pohvale, posebno u ovom „izazovnom“ vremenu kada smo možda i zaboravili koliko je ovaj grad zaista lep. Bilo je teško odabrati pobednike, i odlučiti se za 3 fotografije. Kao dugogodišnji fotograf Kluba mladih umetnika želela bih da prilikom sledećeg konkursa pozovem i ohrabrim druge autore da učestvuju”, istakla je Marija Iričanin.

Pobednica foto-konkursa je novinarka Mirjana Alatić, koja je osvojila individualni kurs fotografije sa glavnim fotografom SPKD Prosvjeta – Nenadom Krnjaićem! Drugo mesto je osvojila Jovana Mitić, nastavnica u Prosvjetinoj Školi srpskog jezika. Jovana je osvojila dve karte za predstavu „Šta to beše ljubav?” Bečkog teatra mladih, koja će se izvesti 30. januara 2022. Treće mesto je zauzela Kristina Tomić, marketing menadžer iz Kruševca. Kristina će na poklon dobiti ulaznicu za muzej Albertina u kom se nalazi najveća kolekcija umetničke fotografije u Austriji! Specijalnu nagradu publike je dobila Jelena Simunović Seifert.

„Od srca želim svima da se zahvalim koji su glasali za moju fotografiju. Jako sam srećna što sam osvojila prvo mesto, a još više se radujem kursu fotografije, za koji ne sumnjam da će biti izuzetan! Hvala Klubu mladih umenika na organizaciji i prilici da učestvujem na ovom divnom konkursu”, izjavila je Mirjana Alatić, pobednica foto-konkursa.

Klub mladih umetnika se zahvaljuje svima na kreativnom druženju i poziva pratioce da učestvuju u budućim projektima.