Početna Informacije U Australiji otvara učionica koja nosi ime po Nadeždi Petrović

U Australiji otvara učionica koja nosi ime po Nadeždi Petrović

Koledž Sveti Sava u Australiji u saradnji sa Upravom za saradnju s dijasporom dobija učionicu, kojia će nositi ime po čuvenoj Nadeždi Petrović
Foto: arhiva A. Gujon

„Samo godinu dana od njegovog osnivanja, prvi srpski koledž u Australiji Sveti Sava dobiće nove učionice. Sredstvima Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu biće opremljena jedna učionica koja će nositi ime po Nadeždi Petrović, srpskoj slikarki, pedagogu, ratnoj bolničarki i jednoj od osnivača Kola srpskih sestara“ istakao je Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Škola je osnovana na Savindan. „Ova značajna obrazovna institucija pod patronatom Srpske pravoslavne crkve, pruža srpskoj ali i drugoj hrišćanskoj deci kompletno školsko obrazovanje, od vrtića do srednje škole u okviru australijskog školskog sistema“, dodao je Gujon.

„Pored učionica posvećenih Novaku Đokoviću, Nikoli Tesli, Svetom Nikolaju, Jefimiji i Knezu Lazaru đaci će uskoro učiti „zajedno sa Nadeždom Petrović“. Ukupna podrška obezbeđena preko našeg konkursa iznosi 3 miliona dinara“, naglasio je Gujon, poželevši svi učenicima srećne praznike i da u školi steknu što više raznovrsnih znanja ali i da slede primer Nadeždine istinske ljubavi prema otadžbini „i vi zavolite zemlju vaših predaka“ podvukao je Gujon.