Početna Događanja Sutra počinje sa radom Srpska škola u Dranciju u Francuskoj

Sutra počinje sa radom Srpska škola u Dranciju u Francuskoj

Đaci Srpske dopunske škole iz Drancija i mladi igrači KUD Biseri
Foto: arhiva B. Trivunčić

Još jedna lepa vest vezana za Srpsku dopunsku školu stigla je iz okoline Pariza. Naime u mestu Dranci, se sutra 26. januara, otvara novo odeljene Srpske dopunske škole. „U susret Savindanu, na radost nam i na ponos saradnja“, istakli su i nastavnica Slavica Milić, koja će podučavati đake i koordinatorka Srpske dopunske škole za Francusku, Italiju i Sloveniju, Blaženka Trivunčić.

Pre objavljivanja ove lepe vesti nastavnica Milić i koordinatorka Trivunčić su bile na folklornoj probi u Kulturno umetničkom društvu Biseri iz Drancija. U saradnji sa članovima kluba i angažovanjem nastavnica i roditelja utvrđeno je da postoji dovoljan broj dece za rad srpske škole u Dransiju u Pariskom regionu. „U lepoj atmosferi pesme i kola, uz prijatan razgovor sa srpskim porodicama, upisani su đaci i date su sve potrebne informacije. Nosimo utisak radosti usled ostvarenja zajedničkih ciljeva“, istakle su prosvetne radnice Milić i Trivunčić, nakon susreta sa roditeljima i đacima.

Nastava će se održavati u kući koju su „Biseri“ dobili od francuskih opštinskih vlasti: 2, Impasse Petit-Ainé 93700 Drancy. Časovi su besplatni, u organizaciji Ministarstva prosvete Republike Srbije, dodatne informacije se mogu dobiti od učiteljice Slavice Milić na +336 33 89 43 73.

Igrači KUD Biseri na probi
Foto: arhiva B. Trivunčić