Početna Kultura VII literarni konkurs „Lepo je voleti“ posvećen Miroslavu Antiću

VII literarni konkurs „Lepo je voleti“ posvećen Miroslavu Antiću

Foto: DKCB

U slavu ljubavi i obeležavanju rođendana Miroslava Antića Dečiji kulturni centar Beograda je sedmi put, raspisao literarni konkurs „Lepo je voleti“. Obuhvaćene su sve dečije ljubavi prem: porodici, prijateljima, čovekovoj okolini, ljubimcima, igračkama, sportu  i naravno – prvi nemiri iskrene đačke ljubavi.

U ovom umetničkom druženju mogu da učestvuju škole, članovi literarnih sekcija i pojedinci. Pesme će ocenjivati stručni žiri na čijem je čelu naš istaknuti dečji pisac Slobodan Stanišić.

Predviđene su četiri kategorije prema uzrastu: prvi i drugi, treći i četvrti, peti i šesti, sedmi i osmi razred. U svakoj kategoriji se može osvojiti: prvo, dva druga i tri treća mesta. Konkurs se završava 28. februara, kada se obeležava Nacionalni dan knjige.

Pobednici će dobiti priliku da svoje pesme pročitaju u VIII elektronskom časopisu „Čika Jova Zmaj“ koji će biti objavljen na sajtu DKCB, 14. marta na dan kad je rođen Miroslav Antić.

Pesme slati  na adresu  Dečji kulturni centar Beograd, Takovska 8, 11000 Beograd, za konkurs „Lepo je voleti“ ili na mejl vesna@dkcb.rs.

Svaka pesma  treba da bude prezentovana kao jedan dokument u atačmentu (jedna pesma – jedan atačment). Pored svake pesme treba da stoje sledeći podaci: ime i prezime učenika,  škola i razred koji pohađa, mejl i mobilni telefon učenika ili nastavnika.

Diplome i pohvale će zbog epidemiološlke situacije biti poslate na mejl aderese, koja bude dostavljena.