Početna Događanja U ambasadi Srbije u Sofiji obeležen Dan državnosti

U ambasadi Srbije u Sofiji obeležen Dan državnosti

Na prijemu u ambasadi Republike Srbije u Sofiji
Foto: ambasada RS u Bugarskoj

„Sećanjem na velike žrtve i samoodricanja srpskog naroda u borbi za slobodu, ponosni na svoje slavne pretke, svesni svega onoga sto su nam u nasledstvo ostavili, ambasada Republike Srbije u Sofiji je na prigodan način obeležila Dan državnosti Republike Srbije“, istaknuto je na stranici ambasade. Zbog aktuelnih epidemioloških ograničenja najveći državni prazni obeležen je bez uobičajenih zvanica.

Pred ambasadora Željka Jovića prisustvovala je i Anastasija Solakov, počasni konzul Republike Srbije u Republici Bugarskoj sa sedištem u Plovdivu, i Mitko Solakov, kandidat za počasnog konzula Republike Srbije u Republici Bugarskoj sa sedištem u Blagoevgradu.

„Dan državnosti Republike Srbije bio je i odličan povod da se u brojnim pismenim obraćanjima, kako diplomatskom koru, tako i institucijama države prijema, još jednom naglasi ne samo istorijski kontekst razvoja srpske države, već i to da je danas Republika Srbija moderna demokratija, koja poštuje ljudska i manjinska prava, slobode i različitosti. Posebno je istaknuto da je Srbija snažno opredeljena za dobrosusedstvo i otvoren dijalog i saradnju, što je čini pouzdanim i poželjnim partnerom i u regionalnim i u ukupnim međunarodnim odnosima“, istaknuto je u na stranici srpske ambasade.