Početna Događanja Sretenje i Dan državnosti obeleženo u Lincu

Sretenje i Dan državnosti obeleženo u Lincu

Prijem kod počasnog konzula Čenića
Foto: SPC Linc

Nakon službe u hramu posvećenom Svetom Vasiliju u Lincu povodom praznika Sretenje gospodnje, u prostorijama nedavno otvorenog počasnog konzulata Republike Srbije obeležen je Dan državnosti. Svečani, mini prijem organizovao je Aleksandar Čenić, počasni konzul i vlasnik kompanije CA u čijoj je zgradi sedište diplomatskog predstavništva. Shodno propisanim epidemiološkim uslovima vlade Austrije moglo je da prisustvuje nešto više od 20-ak gostiju. Među predstavnicima srpskih klubova i privrednika u gostima su bili i sveštenici parohije u Lincu Dragan Mićić sa đakonima Nemanjom i Đorđem, kao i sveštenik parohije u Ensu Ljubomir Bolić.

Sve prisutne je pozdravio počasni konzul Čenić istakavši da je cilj otvaranja konzula pomoć jedni drugima, pa su shodno tome njegova vrata uvek otvorena za sve. Takođe on je podsetio da je cilj počasnog konzulata u Lincu da se prepozna šta može da uradi za svoj narod koji živi na tom podneblju.

Konzul Čenić je sa svojom kompanijom pripremio bogatu zakusku. Veliku pažnju privikla je torta sa zastavama Srbije i Austrije, koje su zajedno isekli i poslužili prisutne honorarni konzul Čenić i protojerej – stavrofor Dragan Mićić.