Početna Događanja Proslava Dana državnosti u Kraljevini Holandiji i sjajan nastup učenika srpske škole

Proslava Dana državnosti u Kraljevini Holandiji i sjajan nastup učenika srpske škole

Dan državnosti Republike Srbije – Sretenje, obeležen je svečano minulog vikenda u Hramu Svete Trojice u Roterdamu. Nakon svete liturgije, propovedi i rezanja slavskog kolača, prigodnim rečima prisutnima su se obratili otac Milan, namesnik za Beneluks, Ksenija Milenković, ambasadorka Republike Srbije u Kraljevini Holandiji i Nemanja Malić, predstavnik Kancelarije Republike Srpske u Briselu.

Tim povodom organizovan je i prigodan program u kome su učestvovali učenici  Dopunske nastave na srpskom jeziku predvođeni nastavnicom Biljanom Krčum. Deca su, sa osećanjem ponosa, izvela pesme „Koreni“ i „Domovina se brani lepotom“, a pesmom „Najlepša je zemlja moja“, probudila su emocije kod prisutne publike. Pokazala su da poseduju i druge talente, pa je burnim aplauzom nagrađen i solo nastup na flauti učenice srpske škole.

„Bio je ovo prvi javni nastup učenika nedavno otvorene grupe Dopunske nastave na srpskom jeziku, a verujemo da je pred nama još mnogo ovakvih svečanosti i druženja“, istakla je nastavnica Biljana Krčum.