Početna Događanja „Uplovimo u čudesni svet bajki“ konkurs Kulturnog centra Čukarica

„Uplovimo u čudesni svet bajki“ konkurs Kulturnog centra Čukarica

Foto: KC Čukarica

Povodom Svetskog dana čitanja i pisanja bajki, u Kulturnom centru Čukarica u Beogradu danas je organizovan prigodan program, u okviru koga su proglašeni pobednici konkursa „Najlepša bajka“, Ujedno je promovisana knjiga „Uplovimo u čarobni svet bajki“, u kojoj su, u izdanju KC Čukarica,  odštampani nagrađeni radovi.
Pristiglo je preko 50 radova, a stručni žiri je izabrao pet najmaštovitijih.

Nagrađeni su sledeći radovi:

– „Markov dar“ – Mateja Jovanović, 7. razred, Srpska dopunska škola u Nemačkoj.

– „Magična violina“ – Viktorija Stefanović, 6. razred, Srpska dopunska škola u Francuskoj.

– „Šumski vilenjak“ – Nina Pavlović, 8 razred, OŠ Banović Strahinja, Beograd.

– „Kako se tišina vratila“ – Marija Mijanović, 7. razred, Srpska dopunska škola u Sloveniji.

– „S one strane duge“ – Nikolaos Lafatzios, 7. razred, OŠ Filip Kljajić Fića, Beograd.

Pored nagrađenih, žiri je pohvalio i određeni broj radova. Imena pohvaljenih učenika biće naknadno objavljeni na sajtu KC Čukarica.

„Bajke koje su deca pisala vratile su nas u detinjstvo svojom originalnošću, bogatstvom rečnika i ideja, veoma važnim poukama i porukama, pred kojima i mi odrasli treba da zastanemo i da promislimo“, istakli su u KC Čukarica.

Konkurs „Najlepša bajka“ raspisan je sa namerom da kod učenika probudi kreativnost i  maštu, kako bi junake njihovog detinjstva pretočili u neku bajku. Pravo učešća imali su stariji osnovci iz Beograda i Srpskih dopunskih škola u dijaspori. Stručni žiri bio je u sastavu: Biljana Marković Jevtić, pisac za decu, Violeta Đorđević, viša savetnica Biblioteke Grada Beograda i Marija Simić Janjuš, profesorka srpskog jezika i književnosti.