Početna Najave Likovni konkurs Narodnog muzeja u Beogradu „Da li me čujete“

Likovni konkurs Narodnog muzeja u Beogradu „Da li me čujete“

Konkurs je raspisan za učenike od 5. do 8. razreda

Foto: Narodni muzej

Inspirisani izložbom Zenistima celoga sveta, predstavnici Narodnog muzeja u Beogradu raspisali su likovni konkurs pod nazivom „Da li me čujete?“. „Šta te muči, šta ti se u školi dopada, a šta ne? Kako izgleda tvoj svet? Koga puštaš u njega, a koga ne? Da li nešto ometa i kvari tvoj mali svet?
Narodni muzej je mesto gde tvoje mišljenje može da s čuje. Na našoj izložbi Zenistima celoga sveta možeš da vidiš kako su radili umetnici koji su želeli da izraze bunt protiv rata i protiv različitih nepravdi u društvuNarodni muzej u Beogradu poziva te da bez oklevanja straha izraziš svoje mišljenje u ovom originalnom umetničkom delu. Rad treba da bude urađen u kombinovanoj tehnici crteža i kolaža. Crtež kože biti urađen tehnikom po izboru, temperom, vodenim bojama ili olovkom, a za kolaž koristi isečke iz novine, slike, kao I naslove ili druge isečke iz tekstova. Cilj rada je da izraziš svoje mišljenje, svoje želje, strahove, kritiku“, istakli su u Narodnom muzeju u Beogradu.


Konkurs je namenjen učenicima od 5. do 8. Razreda osnovne škole. Rok za predaju radova je 1. april 2022. Najbolji radovi biće nagrađeni i objavljeni na društvenim mrežama.