Početna Događanja Ispovest sveštenstva Austrije

Ispovest sveštenstva Austrije

Sveštenstvo u Austriji
Foto: FB vladika Andrej

Protekle nedelje u hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Salcburgu, nakon što je odsluženo Malo povečerje, obavljena je ispovest sveštenstva i održan bratski sastanak sva tri namesništva, u Austriji, eparhije austrijsko-švajcarske.

„Velikoposno povečerje služio je nadležni paroh i nastojatelj hrama u Salcburgu protojerej-stavrofor Dragan Erić, a svim prisutnima se obratio vladika Andrej. On je najpre pozdravio domaćine i sve prisutne, a zatim je prigodnim rečima poučio sabrano sveštenstvo o značaju svete tajne pokajanja. Po blagoslovu episkopa, sveštenike je ispovedao visokoprečasni protojerej-stavrofor Raško Radović, arhijerejski zamenik i nastojatelj hrama Svetog Spiridona iz Trsta“, saopšteno u eparhiji austrijsko-švajcarskoj.

Nakon svete tajne Ispovesti, održan je sastanak, na kome je vladika upoznao sveštenstvo sa aktuelnostima vezanim za organizaciju crkvenog života u austrijsko-švajcarskoj eparhiji, nakon čega se na izložene teme otvorio bratski razgovor. Sastanak je nastavljen pitanjima sveštenstva u vezi sa temama parohijskog života u Austriji. U duhu završetka triodske Svete Četrdesetnice, svi prisutni su zajedno otpojali stihiru Dnes blagodat Svjatago Duha nas sobra… Nakon sastanka, trudom uprave hrama i nadležnih paroha upriličena je i trpeza ljubavi.