Početna Događanja U Klivlednu u Ohaju (SAD) održan 63. po redu memorijalni turnir

U Klivlednu u Ohaju (SAD) održan 63. po redu memorijalni turnir

Trojka iz bloka u organizaciji volontera srpske humanitarne organizacije Srbi za Srbe
Foto: G. Debelnogić

Srpski sportski klub Karađorđe iz Klivlenda u američkoj državi Ohajo, organizovao je prošlog vikenda je 63. tradicionalni Memorial Day – fudbalski turnir na imanju Srpske pravoslavne crkve Sveti Sava u Klivlendu. Učestvovale su ekipe Karađorđe, Zlatibor, Turtles, AB Soccer (svi iz Klivlenda) zatim Gavrilo Princip i Krajina iz Akrona i Ujedinjeni Srbi iz Milvokija, koji su i osvojili ovaj odlično organizovan turnir i ponovili prošlogodišnji uspeh.

Fudblaski turnir održan je na imanju SPC u Klivlendu
Foto: G. Debelnogić

U sklopu turnira na košarkaškim terenima u Klivlendu održano je i već tradicionalno humanitarno šutiranje trojki pod nazivom Trojka iz bloka u organizaciji volontera srpske humanitarne organizacije Srbi za Srbe. Zahvaljujući dobroj organizaciji takmičenja u kome je učestvovalo preko 40 takmičara, a uz pomoć sponzora Auto Lika, privatne klinike Novaković iz Feniksa i Zareinc sakupljeno je 8,034 dolara. Kompletan prihod će organizacija Srbi za Srbe upotrebiti da pomogne socijalno ugrožene pojedince i porodice u srpskim zemljama. Time su Srbi Ohaja još jednom dali doprinos i pokazali svoje veliko srce za svoje sunarodnike na Balkanu.

Prvo mesto osvojio je Davor Danilović iz Klivlenda, drugo mesto osvojila je Madison Ristovski iz Klivlenda, a treće mesto Aleksandar Srbljan iz Akrona.

Turniru i pratećim događajima je za dva dana prisustvovalo više hiljada Srba i njihovih prijatelja, koji su osim u fudbalu i košarci uživali i u srpskoj domaćoj hrani, muzici i druženju. Mnoštvo volontera raznih uzrasta vredno je radilo da ugosti i posluži brojne goste iz Ohaja i drugih država. Bilo je to još jedno veliko okupljanje Srba Ohaja, naročito velikog broja mladih, i potvrda da je ovo jedna veoma složna i dobro organizovana zajednica koja čuva svoj identitet kroz razne aktivnosti čiji cilj je druženje, zbližavanje i povezivanje kako u Americi tako i sa Srbima na Balkanu i širom sveta.

Deo prisutne publike
Foto: G. Debelnogić
Srpska pravoslavna crkva Sveti Sava u Klivlendu
Foto: G. Debelnogić

Za portal Rasejanje.info Goran Debelnogić