Početna Događanja Mini olimpijada” austrijske Prosvjetine male pričaonice

Mini olimpijada” austrijske Prosvjetine male pričaonice

Nezaboravno druženje u Beču đaka Male Prosvjetine pričaonice
Foto: SPKD Prosvjeta Austrija

„Važan deo Mreže Prosvjetinih škola u Austriji su pripremne školice –  Male pričaonice. To su vesele, kreativne, zabavne i moderne predškolske grupe, koje su posvećene druženju, igri, učenju pesmica i recitacija, usvajanju ćiriličnih slova i valjanoj pripremi da se pravovremeno uključe u starije razrede Prosvjetinih dopunskih škola u Austriji”, istaknuto je u austrijskom Prosvjeti.

Razigrana ekipa đaka Prosvjetine Male pričaonice  minulog vikenda u Beču učestvovala je na Mini Olimpijadi . U veliko- sportsko-kreativno-pedagoškoj radionici učestvovali su učenici  3 odeljenja kao i njihovi roditelji. „Dobro poznate takmičarske igre poput skakanja u džakovima i nošenja jaja u kašikama, preko asocijacija i zagonetki, bile su sjajna šansa da timovi odmere snage.  Uz osmehe i igru, deca i roditelji su se zabavili, upoznali i ispričali”, dodato je u Prosvjeti.

Programe, igre, radionice i veseli višeboj pripremile su Jovana Miljković, Bosa Jankeh, Jelena Sajfert, Ivana Milovanović, pedagozi bečkih Prosvjetinih škola Male pričaonice, uz pomoć aktivnih roditelja i zainteresovane dece.

„Dan je bio nezaboravan, posluženje odlično, pehari, medalje i pokloni podeljeni, a posebnu radost deci predstavljalo je druženje, kreativne igrice i zabavni zadaci, a sve na srpskom jeziku, koji nas raduje i povezuje. Hvala roditeljima na podršci, a hvala i Upravi za dijasporu i crkvenoj opštini Svetog Save na pomoći u našem radu”, bile su jednoglasne Prosvjetine učiteljice. „Mi i deca radujemo se svakom novom druženju, na kome ćemo govoriti našim voljenim srpskim jezikom”, dodale su one uz komentar da su ispisane nove uspomene, u susret kraju školske godine i raspustu.

Foto: SPKD Prosvjeta Austrija