Početna Informacije U Sofiji održan biznis forum i prezentacija Turističke organizacije Srbije „Doživi Srbiju“

U Sofiji održan biznis forum i prezentacija Turističke organizacije Srbije „Doživi Srbiju“

Foto: arhiva ambasada RS u Sofiji

Turistička organizacija Srbije je, u saradnji sa Ambasadom Republike Srbije u Sofiji, Ministarstvom turizma Bugarske i Turističkom organizacijom Beograda, održala prezentaciju „Doživi Srbiju“ i biznis forum, te predstavila turističku ponudu naše zemlje, posebno istakavši kulturne manifestacije i događaje, istaknuto je na stranici srpske ambasade u Bugarskoj.

Prezentaciju su otvorili ambasador Republike Srbije u Sofiji Željko Jović i zamenica ministra turizma Bugarske Irena Georgijeva. „Ambasador Jović je istakao da su Srbija i Bugarska susedne zemlje, povezane velikom tradicijom i kulturom, koje odlikuje odlična bilateralna saradnja, te pozvao turističke predstavnike obe zemlje da iskoriste sve dostupne resurse kako bi unapredili turističku delatnost”, dodato je u ambasadi.

Događaju je prisustvovala i predstavnica Turističke organizacije Srbije Zorica Jovanov, kao i brojni predstavnici regionalnih i lokalnih turističkih organizacija i turoperateri iz Srbije i Bugarske.

Darija Butigan, marketing menadžer Turističke organizacije Srbije i Saša Stevanović, rukovodilac sektora za razvoj turizma Turističke organizacije Beograda, predstavili su, putem video prezentacije, najznačajnije segmente turističke ponude i potencijale Srbije. Predstavnici turističkih privrednih subjekata dve zemlje održali su pojedinačne sastanke i razmenili informacije od uzajamnog interesa, a u cilju ostvarivanja eventualne buduće poslovne saradnje. Struktura kompanija je prevashodno bila iz domena hotelijerstva, ugostiteljstva i mineralnih banja.