Početna Događanja U Solunu održan Kros RTS-a

U Solunu održan Kros RTS-a

Učesnici Krosa RTS-a u Solunu
Foto: Srpska škola u Solunu

I u Solunu u Grčkoj učenici srpske dopunske škole Sveti Sava trčali su u ovoj školskoj godini Kros RTS-a. Kros su organizovali roditelji đaka koji pohađaju dopunsku nastavu, zajedno sa svojom učiteljicom Anom Džoganović. Na stadionu Kaftanzoglio u Solunu održana je ova velika sportska manifestacija, na kojoj su nakon zagrevanja svi učenici I roditelji trčali zajedničku trku.

Ukupno je održano 8 takmičarskih trka, u kojima su učesnici raspoređeni prema uzrastu i polu. Najboljim učenicima u svakoj kategoriji, su dodeljene diplome RTS-a i medalje. Diplome i medalje je učesnicima uručila konzul Republike Srbije u Solunu, Jasmina Milačić. Pored učenika, poslednju trku trčali su i roditelji.

Nakon trka, usledile su druge sportske discipline- skok u dalj, nadvlačenje konopca, košarka i trčanje u džaku, i razne igre za najmlađe, u kojima su učestvovali i đaci i roditelji. Ovogodišnji Kros se izdvaja po tome što je to bio povod za veoma značajno višečasovno, u sportskom duhu, druženje  roditelja i đaka svih odeljenja u Solunu.

Zajednička trka roditelja i đaka u Solunu
Foto: Srpska škola u Solunu
Trčanje u džaku
Takmičenje u nadvlačenju konopca
Foto: Srpska škola u Solunu