Početna Događanja U Tel Avivu održana promocija turističke ponude Srbije

U Tel Avivu održana promocija turističke ponude Srbije

Gosti na promociji
Foto: ambasada Republike Srbije u Izraelu

Turističke organizacije Srbije, Beograda, Vojvodine i Vrnjačke banje, u saradnji sa putničkim agencijama iz Srbije, organizovale su promociju turističke ponude Beograda, Vojvodine, kao i drugih krajeva Srbije u Tel Avivu. „Događaj je otvoren pozdravnim obraćanjem otpravnika poslova Republike Srbije u Izraelu Dušana Vujovića i ministra turizma Izraela Joela Rozvozova, koji je u toploj video poruci istakao dobre odnose sa Srbijom, koji se posebno vide kroz saradnju sa kancelarijom Privredne komore Srbije u Izraelu”, istakla je ambasada Republike Srbije u Izraelu.

Direktor predstavništva Privredne komore Srbije i počasni konzul Republike Srbije u Izraelu, Aleksandar Nikolić, poželeo je dobrodošlicu gostima, a skup su pozdravili i poslanik Kneseta i predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa Srbijom, Boaz Toporovski, i direktor Odeljenja za Balkan u Ministarstvu spoljnih poslova Izraela, Dan Orijan.

„Izraelski gosti su u periodu pre pandemije zauzimali visoko mesto na listi najbrojnih gostiju u Beogradu, a 2018. i prvo mesto u broju ostvarenih noćenja. Mi želimo ne samo da ponovo dostignemo te brojeve, već da ih u narednom periodu i uvećamo, budući da Beograd i Srbija imaju mnogo toga da ponude“, istakla je Jelena Stanković iz Turističke organizacije Beograda i predstavila turističke atrakcije, ponudu za gradski odmor, beogradske hotele, restorane, muzeje, izletišta, kao i jevrejsko nasleđe u našem gradu i brojne interesne tačke za turiste iz Izreaela.

Prezentacija Srbije
Foto: ambasada Republike Srbije u Izraelu

Prirodne lepote naše zemlje, Uvac, Taru, druge srpske gradove, banje, mogućnosti za relaksaciju i aktivni odmor, predstavila je Olga Stojanović iz Turističke organizacije Srbije i pozvala prisutne da što pre posete i dožive Srbiju.

Kulturu, istoriju i privredu Vojvodine izložio je Branislav Mamić, sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine. U prezentaciji Vojvodine veliku pažnju privuklo je jevrejsko nasleđe Novog Sada i Subotice, ali i ponuda Fruške gore i salaša.

Regiju Kopaonik, Vrnjačku Banju, mogućnosti za banjski turizam i boravak u ovom delu Srbije predstavio je Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije Vrnjačke Banje.

Vibrantna energija Beograda, „najveći muzej na otvorenom“ nad ušćem Save u Dunav, ukusna jela u živopisnom ambijentu boemske Skadarlije, lepota naše zemlje, ali i važne kulturno-istorijske spone dva naroda bili su okosnica za predstavljanje mogućnosti za putovanja izraelskih turista u Beograd, na prezentaciji u Tel Avivu koju je sa velikom pažnjom pratilo više od sto izraelskih turoperatera, turističkih agencija i predstavnika medija.

Posebno interesovanje privukla je činjenica da je Beograd jedini grad koji ima ulicu Teodora Hercla, da je u Zemunu sahranjen njegov deda Simon Hercl, kao i da je otkrivanju naziva ulice prisustvovao Ruven Rivlin, prvi izraelski predsednik koji je posetio Srbiju.

Veliko interesovanje za putovanja u Srbiju potvrđeno je ponovnim uspostavljanjem direktnih avio linija između Tel Aviva i Beograda posle gotovo tri godine pauze usled zatvorenosti za putovanja, zbog čega je Turistička organizacija Beograda pod svojim okriljem okupila turističke organizacije Srbije, Vojvodine, Vrnjačke Banje, regije Kopaonik, i u ekskluzivnom prostoru u kraju Sarona, u Tel Avivu, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, organizovala promotivno-poslovni događaj namenjen turističkoj industriji Izraela. Zahvaljujući renomiranim vodičima Mišelin gajd i Golt & Milo Beograd je postao destinacija vrhunske gastronomije, a takođe je profilisan i kao grad brojnih festivala i urbane kulture, dodato je u srpskom ambasadi u Tel Avivu.

Foto: ambasada Republike Srbije u Izraelu