Početna Događanja Đacima Škole srpske ćirilice u Beču pored svedočanstava uručen i primerak časopisa...

Đacima Škole srpske ćirilice u Beču pored svedočanstava uručen i primerak časopisa Vitez

Predsednik desete bečke opštine Markus Franc i đaci Škole srpske ćirilice
Foto: S. Matić

U prostorijama Zajednice srpskih klubova u Beču, u organizaciji KUD Branko Radičević, danas je održana završna svečanost pred početak letnjeg raspusta. Pred mnogobrojnom publikom, đacima Škole srpske ćirilice, uručili su svedočanstva Luka Marković, predsednik Zajednice i učiteljica Tijana Milenković. ASKD Vilhelmina Mina Karadžić, koje je osnovalo Biblioteku Mina Karadžić je svakom polazniku, poklonilo uz čestitku, po primerak časopisa Vitez, koji je najkvalitetniji časopis u Srbiji, regionu i dijaspori. Govoreći o značaju očuvanja srpskog jezika u rasejanju i najsavršenijeg pisma ćirilice, prof. Matić je čestitala i deci i roditeljima na angažovanju. Radmili Maksimović, predsednici KUD Branko Radičević, uručila je Zahvalnicu za podršku u radu društva (ASKD) Vilhelmina Mina Karadžić.

Na ovom druženju polaznika folklora, njihovih roditelja i prijatelja, bio je, između ostalih, prisutan i predsednik desete bečke opštine Markus Franc. Druženje je nastavljeno do kasnih večernjih sati uz posluženje i muziku. Prisutni su zaigrali i srpsko narodno kolo, koje je deo srpske kulturne baštine, a  ušlo je na listu UNESKO-a, kao nematerijalna kulturna baština, što je od ogromnog značaja.


Svetlana Matić (desno) uručila zahvalnicu Radmili Maksimović, predsednici KUD Branko Radičević
za podršku u radu društva (ASKD) Vilhelmina Mina Karadžića

Čestitamo
„Želimo da ti ovom prilikom čestitamo na uspešnom završetku naše škole ćirilice.
Nadamo se da će se zabaviti, a i nešto novo naučiti, uz časopis Vitez koji je pun zanimljivih igara, ilustracija, stripova i tekstova. Ova poklon Austrijsko-srpskog kulturnog društva Vilhelmina Mina Karadžić će ti omogućiti da i tokom leta naučiš nove reči kroz igru i zabavu i da ne zaboraviš naša lepa slova! Takođe ćeš uskoro moći da koristiš biblioteku u okviru Zajednice, gde te čekaju sjajne knjige na srpskom jeziku i ćurlici! Želimo ti da se tokom letnjeg odmora zabaviš i odmoriš sa porodicom i prijateljima, i da nastaviš sa časovima ćirice u septembru tokom nove školske godine” uz srdačne pozdrave poručile su prof Svetlana Matić i Tijana Milenković.