Početna Događanja Savez Srba Slovenije organizovao Sajam srpsko-slovenačke privrede u Ljubljani

Savez Srba Slovenije organizovao Sajam srpsko-slovenačke privrede u Ljubljani

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsednik Saveza Srba Slovenije Vladimir Kokanović
Foto: R. Bakračević

Željka Cvijanović, predsednica Republike Srpske odazvala se pozivu Saveza Srba Slovenije i tim povodom boravila  u dvodnevnoj poseti Sloveniji. Poseta je započela obeležavanjem 30 godina rada SPD Nikola Tesla iz Postojne, povodom čega je u kulturnom domu u Postojni upriličen kulturni program. Predsednica Cvijanović obratila se prisutnima i navela da je počastvovana što ima priliku da na ovaj sjajan jubilej obiđe SPD Nikola Tesla, i članove ovog društva, prenosi Savez Srba Slovenije.
U okviru svoje posete u Sloveniji ona je prisustvovala svečanom otvaranju sajma srpsko – slovenačke privrede u Ljubljani, koji je organizovao Savez Srba Slovenije. „Sajam je organizovan u cilju promocije dobrih privrednih odnosa Srbije, odnosno Republike Srpske sa Slovenijom, ali i u cilju promocije srpskih gradova, opština i srpskih kompanija”, naglašeno je u Savezu Srba Slovenije i dodato da je izazvao veliko interesovanje u regionu.

Razgovor sa privrednicima iz Srbije, Slovenije i R. Srpske
Foto: R. Bakračević

Sajam su svečano otvorili Željka Cvijanović predsednica Republike Srpske, Vladimir Kokanović predsednik Saveza Srba Slovenije, Milimir Vujadinović poslanik u parlamentu Republike Srbije, Lena Grugurevič – poslanik u parlamentu Republike Slovenije, Duško Ćutilo direktor Fonda za izbegla i raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu Vlade AP Vojvodina.

Izlagači na ovogodišnjem sajmu bili su predstavnici opština Istočno Novo Sarajevo, Valjevo, Užice, Arilje, Ljubovija, Nova Crnja i Srbobrana, kao i kompanije i institucije iz Srbije, Slovenije i Republike Srpske.

„Veliko nam je zadovoljstvo da zbog velikog interesovanja i pozitivnih reakcija, možemo da najavimo da će se srpsko – slovenački privredni sajam održati i sledeće godine”, dodato je u Savezu Srba Slovenije.

Otvaranje srpsko-slovenačkog sajma u Ljubljani
Foto: Savez Srba Slovenije