Početna Informacije Srpski paprikaš, pored mučkalice stigao i do japanskog tržišta

Srpski paprikaš, pored mučkalice stigao i do japanskog tržišta

Ambasadorka Aleksandra Kovač
Foto: ambasada Srbije u Japanu

Japanska kompanija Macubara Fuds počela je s prodajom srpskog paprikaša u gotovom obliku, nakon što je prethodno na japansko tržište plasirala tradicionalno srpsko jelo – mućkalicu, prenosi ambasada Srbije u Tokiju. Srpska ambasadorka u Japanu Aleksandra Kovač ovim povodom je poručila „da smo zahvalni Macubara Fudsu na poverenju i spremnosti da nastave sa promocijom srpske gastronomije u Japanu i da se nadamo uspehu ovog jela kakav je imala i mućkalica”.

Ona je istakla je da je paprikaš popularno jelo u Srbiji, naročito u severnom delu zemlje, gde svako domaćinstvo prenosi svoj autentični porodični recept s kolena na koleno.

Paprikaš na pakovanju ima upisan logo 140 godina prijateljstva Srbije i Japana, a recept je obezbedila ambasada Srbije u Tokiju.

Mućkalica, koju je kompanija plasirala u decembru 2021. godine, postigla je veliki uspeh na japanskom tržištu, što dokazuje i TV Fuđi, jedna od najpoznatijih privatnih medijskih kuća u Japanu, koja je priredila Srpski festival i u svom sedištu, u restoranu za zaposlene, služila srpsku mućkalicu, podsećaju u ambasadi Srbije u Tokiju.

Ambasadorka Kovač je prisustvovala Festivalu i zahvalila rukovodstvu televizije na promociji gastronomije Srbije, koja je usledila nakon gledanih serijala o našoj kulturi i kuhinji na popularnom Jutjub kanalu ove televizije – World Buzz Cooking.