Početna Događanja Na Univerzitetu Tojo Eiva održano predavanje o Srbiji

Na Univerzitetu Tojo Eiva održano predavanje o Srbiji

Na Univerzitetu Tojo Eiva u Japanu ambasadorka Srbije Aleksandra Kovač održala je predavanje za polaznike kursa o Srbiji u okviru programa Centra za nastavak obrazovanja, pod vođstvom profesorke Saori Maćide. U svom izlaganju, ambasadorka Kovač govorila je o istorijskom razvoju i kulturi Srbije, od vremena doseljavanja Srba na Balkansko poluostrvo do savremenog doba. Posebno se osvrnula na o kulturno i versko nasleđe, kao i o dostignuća Srbije na planu rodne ravnopravnosti, digitalizacije, nauke i sporta, rečeno je Ambasadi Republike Srbije u Japanu.

„U delu predavanja posvećenom vezama sa Japanom i obeležavanju 140 godina prijateljstva dve zemlje, ambasadorka je detaljno predstavila istorijat uspostavljanja i razvoja bilateralnih odnosa, s akcentom na saradnji i uzajamnoj solidarnosti dva naroda u teškim vremenima ratova i prirodnih katastrofa”, prenosi Ambasada. Tijana Nagato, saradnica Ambasade predstavila je prirodne lepote i turističke atrakcije Srbije, kao i narodne običaje i specifičnosti nacionalne kuhinje. Polaznici kursa dodatno su pokazali interesovanje za primere solidarnosti i prijateljstva Srbije i Japana, srpsku književnost itd.

Ugledni ženski univerzitet Tojo Eiva osnovali su 1884. godine kanadski hrišćanski misionari, a nekoliko fakulteta humanističkih nauka i postdiplomske programe danas pohađa preko 3000 studentkinja.

Foto: Ambasada RS u Japanu