Početna Događanja U Tokiju održano pesničko veče u Ambasadi Srbije

U Tokiju održano pesničko veče u Ambasadi Srbije

U sklopu obeležavanja 140 godina prijateljstva Srbije i Japana, Ambasada Republike Srbije u Tokiju organizovala je pesničko veče, tokom kojeg je profesorka japanologije na Filološkom fakultetu u Beogradu i pesnikinja Kajoko Jamasaki čitala svoje pesme na japanskom jeziku iz najnovijih zbirki „Trebalo bi ići na more” i „Kad nastupa tišina”. Pesnikinja je, predstavljajući svoj poetski izraz, govorila o brojnim motivima i sećanjima vezanim za Srbiju, njenu istoriju i kulturu.

„U uvodnoj reči, ambasadorka Republike Srbije u Tokiju Aleksandra Kovač istakla je dug, bogat i raznovrstan doprinos profesorke Jamasaki odnosima Srbije i Japana. Ocenila je da poezija ima moć da prenese poruku kao nijedan drugi oblik  umetnosti i da profesorka Jamasaki svojim rečima donosi glas humanizma u ovo vreme i ovaj svet, suočen sa raznim izazovima”, prenela je Ambasada Republike Srbije u Japanu.

Događaju su prisustvovali članovi rukovodstva Društva prijateljstva Japan-Srbija, predstavnici akademske zajednice, studenti književnosti sa uglednih tokijskih univerziteta i drugi prijatelji Ambasade.

Foto: Ambasada Republike Srbije u Tokiju