Početna Informacije Međunarodni klub prijateljstva – „Upoznajte Finsku” u Beogradu

Međunarodni klub prijateljstva – „Upoznajte Finsku” u Beogradu

U okviru programske saradnje Dečjeg kulturnog centra Beograd i Ambasade Republike Finske u utorak, 1. novembra, od 18 časova, u Maloj sali DKCB, održaće se program Međunarodnog kluba prijateljstva – „Upoznajte Finsku”. Program će otvoriti ambasador Finske u Srbiji Kimo Lahdevirta.

Za najmlađu publiku Finska je poznata po selu na severu zemlje gde živi Deda Mraz sa svojim pomoćnicima irvasima. Poznata je i kao zemlja animiranih likova porodice Mumin i Angry Birds, potom kao zemlja gde leti Sunce sija i noću i gde deca zimi spavaju u kolicima na snegu.

Zanimljivosti o ovoj nordijskoj zemlji na severu Evrope, osobenostima finske kulture i jezika, kroz igru i nagradni kviz deci i mladima predstaviće Ambasada Finske u Beogradu i srpsko-finsko društvo Seura. Učesnici programa imaće priliku da saznaju kako izgleda finski tradicionalni instrument kantele, koje reči finski i srpski jezik imaju iste i da li one imaju isto značenje, kao na primer osa i salama. Kroz razgovor, prezentaciju i kviz znanja, mlada publika steći će nova znanja o kulturi, običajima i umetnosti Republike Finske, poručili sui z Dečijeg kutlurnog centra u Beogradu.

Ulaz za program Upoznajte Finsku je slobodan uz prijave na sajtu Dečjeg kulturnog centra Beograd. Adresa DKCB je Takovska 8, Beograd.