Početna Događanja Vladika Grigorije se susreo sa kardinalom Marksom u Minhenu

Vladika Grigorije se susreo sa kardinalom Marksom u Minhenu

Nadbiskup minhenski i frajzinški kardinal Rajnhard Marks primio je u Minhenu episkopa Diseldorfa i Nemačke Grigorija Durića. „U srdačnom, prijateljskom i otvorenom razgovoru su se dvojica jerarha, dotakli važnih tema koje se tiču uloge i značaja crkve po društvo u vremenima krize i političke nestabilnosti. Sagovornici su se složili da je propoved i svedočenje blage reči najvažnije što crkva u ovim izazovnim vremenima treba da čini, ujedno se odupirući svakom pokušaju političke instrumentalizacije i manipulacije”, prenela je Eparhija nemačka.

Kardinal Marks je napomenuo da je „prisustvo pravoslavne crkve u nemačkom društvu veoma važno, ujedno je istakao značaj Srpske pravoslavne crkve u Minhenu po duhovni i kulturni život srpske zajednice ovoga grada, te izrazio spremnost nadbiskupije minhenske i frajzinške za produbljivanjem odnosa sa njom”, dodato je u Eparhiji.

Vladika Grigorije se zahvalio kardinalu Marksu na srdačnom prijemu i poželeo svome domaćinu puno uspeha u daljoj pastirskoj službi. Pored episkopa Grigorija i kardinala Marksa, sastanku su prisustvovali i dr Florian Šupe, referent za ekumenu pri Nadbiskupiji minhenskoj i frajzinškoj, dr Marko Vilotić, sekretar episkopa Grigorija i jerej dr Dragiša Jerkić, paroh minhenski.

Foto: eparhija nemačka