Početna Informacije Pokrenuta Božićna akcija humanitarne organizacije Srbi za Srbe

Pokrenuta Božićna akcija humanitarne organizacije Srbi za Srbe

„Iščekivanje jednog od najvećih hrišćanskih praznika poseban je izvor radosti. Ipak, godina za nama donela je puno negativnih dešavanja koja ostavljaju posledice na sve nas. Slavljenička atmosfera, uspomene iz najranijeg detinjstva, bezbrižno provedeno vreme sa porodicom i prijateljima – stvarale su živopisne praznične slike – koje su sada zamagljene strepnjom od nastupajuće zime. Svima nama potrebna je doza optimizma kako bismo hrabro nosili sopstveni krst u ovim teškim vremenima. Vera u krajnju pobedu dobra jedina je brana koja stoji pred silama mraka kojima smo svakodnevno okruženi. Zbog toga nam je ona potrebnija više nego ikad” istakli su predstavnici humanitarne organizacije Srbi za Srbe, koji pozivaju svoje aktuelne i buduće donatora da pomognu njihovu Božićnu akciju i unesu radost u detinjstva Lutke, Ane, Stefana, Neše, Marije i stotina drugih ugroženih mališana!

Uz podsećanje da je „Božić je simbol stvaranja i zajedništva, koji se najbolje potvrđuju kroz darežljivost i milosrđe”, kao da hrišćani vekovima svoju veru ispovedaju kroz pružanje pomoći i utehe onima kojima je najteže oni ističu da su se u svom dugogodišnjem radu, uverili da desetine hiljada mališana božićne praznike dočekuje sa komadićem hleba i čašom mleka, smrzavajući se u starim i oronulim kućama, strahujući svakog trenutka da ne izgube i to malo što imaju.

„Bogomladenac Hristos zakucaće u njihove domove i ove godine. Promrzle dečije ruke krenuće ka Njemu znajući da je On jedina preostala nada za čovečanstvo i da će hiljade hrišćana sledeći Ga, učiniti sve da se situacija u njihovim domovima promeni”

Zato su oni i ove godine pokrenuli tradicionalnu Božićnu akciju, kako bi uneli radost u detinjstva mališana, o čijim porodicama dalje pročitati na njihovom sajtu.