Početna Najave Pozorišna predstava „Novogodišnje avanture Maše i Mede” Pan Teatra se od 9....

Pozorišna predstava „Novogodišnje avanture Maše i Mede” Pan Teatra se od 9. do 13.12. izvodi u Norveškoj

U organizaciji društava Srpska kruna, Miloš Obilić, Sveti Sava, Car Lazar, Akademsko društvo, RAS i Ivo Andrić (svi članovi Saveza Srba u Norveškoj) od 9. do 13. decembra u više gradova u Norveškoj će se održati pozorišna predstava za decu uzrasta od 3 do 12 godina. Glumci Pan teatra iz Beograda izvešće interaktivnu i edukativnu predstavu „Novogodišnje avanture Maše i Mede”. Predstava govori o najiskrenijem prijateljstvu devojčice Maše i Mede i traje jedan sat i biće odigrana 9. decembra u Pošgrunu, 10. decembra u Stavangeru, 11. decembra u Jeshajmu i u i Oslu, 12. decembra u Tonsbergu i 13. decembra u Dramenu.    

„Maša i Meda, dva drugara stara, zajedno žive i zajedno svuda idu. Mašini nestašluci brinu Medu i zato, iako je pomalo lenj, u svaku avanturu sa njom ide. U našoj priči se oni spremaju za doček Nove godine i Deda Mraza. Deda Mraz nije stigao na vreme i Maša je jako zabrinuta te ona i Meda kreću u potragu za Deda Mrazom. Na tom putu stiču novog prijatelja Straška.

Кako je Straško pomogao Maši i Medi i kako su on pomogli njemu pogledajte u našoj predstavi Novogodišnje avanture Maše i Mede”, istakli su glumci Pan Teatra.

Udruženja Srba Ivo Andrić u Rogalandu (Stavanger) je za subotu 10. decembar rezervisalo školu  Tastarustå (Gjerdeveien 32, 4027 Stavanger), gde će u 17 časova početi predstava. Potom će Deda Mraz podeliti paketiće. U udruženju Srba Ivo Andrić zamolili su roditelje da donesu upakovan poklon sa jasno naznačenim imenom deteta. Cena ulaznica je 100 kruna za decu, za odrasle 180 kruna (za članove Udruženja 125 kruna).