Početna Događanja U Beču predstavljena knjiga „Feniks – Virutozni let” Sandre Svirčev

U Beču predstavljena knjiga „Feniks – Virutozni let” Sandre Svirčev

U organizaciji SPKD Prosvjeta iz Austrije u Beču je nedavno održana promocija knjige književnice sa posebnim potrebama Sandre Svirčev. U svečanoj sali Hrama vaskrsenja Hristovog u austrijskoj prestonici, u saradnji sa sveštenstvom hrama, promovisana je njega knjiga „Feniks – Virutozni let”.

Kako navodi Prosvjeta, „Sandra Svirčev predstavila se ne samo kao talentovana autorka, već kao i hrabra mlada žena velikog srca, koja se, kao osoba sa posebnim potrebama, godinama uspešno bori sa zdravstvenim teškoćama”.

Svojom knjigom Feniks – Virutozni let ona se hrabro susreće sa životnim nedaćama i iskreno i do srži ogoljeno govori o svom trpljenju i svojoj borbi za normalan i častan život. „Susret sa ovom književnicom bio je vrlo emotivan. Ona je uz podršku svoje porodice, posebno majke Dragane Grbić, uspela da, kako kaže, nađe unutrašnji duhovni mir i veliku mentalnu snagu. Njena knjiga, topla i emotivna, naišla je na veliko dopadanje bečke publike”, navela je Prosvjeta.

Starešina hrama, otac Drago Vujić, pozdravio je Sandru biranim rečima, pozvao prisutne na molitvu, a potom živo učestvovao u promociji. On je rekao „da je Sandra neko ko iz svog iskušenja ne nalazi patnju, već mudrost i duhovnost i da u stvari ona pomaže drugima na pronalaženju unutrašnje snage i duhovnog mira”.

„Druženje i razgovor sa Sandrom je neponovljivo iskustvo i posebna privilegija”, kazao je domaćin večeri, Srđan Mijalković, potpredsednik Prosvjete: „posebno zahvaljujem ocu Dragi Vujiću i sveštenstvu na podršci, kao i dobrim ljudima koji su prisustvovali. Po ko zna koji put ponavljam da je saradnja sa našom crkvom, Eparhijom austrijsko-švajcarskom, a naročito sa našim episkopom Andrejom, važna i ključna za ogroman broj naših projekata, ne samo Prosvjetinih, već i uopšte, ne samo u Beču, već i širom dijaspore. Samo zajedničkim radom i saradnjom moguće su i ovakve humanitarne akcije, okupljanje dobrih ljudi i pomoć onima kojima je potrebna, kao Sandri sada”, dodao je Mijalković.

Foto: SPKD Prosvjeta iz Beča

Posle promocije, druženje sa prisutnima se nastavilo, a otac Drago priredio je i svečani ručak za svoje goste. Autorku dela „Feniks – Virutozni let” spisateljice Sandre Svirčev ljubazno je pozdravio i pohvalio i episkop austrijsko-švajcarski Andrej i pozvao je da i sledeće godine bude gost u Beču. Sandra i njena mama, Dragana Grbić, bile su presrećne.

„Zahvalna sam na svemu. Pišem srcem, jer znam da tako čovek jedino i može da sagleda istinu. Iskrena emocija me vodi u svemu, prepoznaje i pronalazi put do onoga što je istinski čisto. Ambiciju za pisanje podstiče neopisiva želja da ono što osećam prenesem svojim čitaocima da bi shvatili i cenili ono što je najdragocenije, a to je sam život. Deo svačijeg života može da probudi ono uspavano u ljudima koji su živeći za druge zaboravili na sebe,“ rekla je na kraju promocije Sandra Svirčev, a prenela SPKD Prosvjeta iz Beča.