Početna Događanja Dodela diploma polaznicima programa „Mladi ambasadori Srbije”

Dodela diploma polaznicima programa „Mladi ambasadori Srbije”

U Ambasadi Republike Srbije u Seulu održano je novo okupljanje sa korejskim studentima u okviru programa „Mladi ambasadori Srbije”. Ovom prilikom ambasador Srbije Nemanja Grbić je polaznicima programa dodelila diplome za učešće u navedenoj inicijativi.

U razgovoru ambasadora sa korejskim studentima visoko je ocenjen navedeni program tokom kog je mladim Korejcima bliže predstavljena Srbija. Kako prenosi Ambasada Srbije u Seulu, Istaknuto je da se radi o prvom programu takve vrste koji je Ambasada organizovala sa korejskim studentima, a učesnici (uglavnom studenti sa Katedre za srpski jezik Hankuk univerziteta za strane studije –) su istakli da im je on omogućio da steknu nova znanja o Srbiji. Posebno je pohvaljena aktivnost korejskih studenata u promociji Srbije na društvenim mrežama, prevashodno kroz instagram nalog oh.serbia, gde je uspostavljena praksa redovnog postavljanja sadržaja na korejskom jeziku, koji korejsku publiku upoznaje sa raznovrsnim aspektima srpske kulture, običaja, hrane, prirodnih lepota i dr.

Ambasador Grbić je najavio je da će, nakon „diplomiranja” prve generacije „Mladih ambasadora Srbije”, program biti nastavljen i naredne godine, uz obogaćivanje i unapređivanje njegovog sadržaja.

Foto: Ambasada Republike Srbije u Seulu