Početna Događanja Proslava jubileja povodom deset godina hrama Vaskrsenja Hristovog u Frankfurtu

Proslava jubileja povodom deset godina hrama Vaskrsenja Hristovog u Frankfurtu

Crkvena opština u Frankfurtu mesec decembar ove godine posvetila je obeležavanju jubileja – 10 godina od kupovine hrama Vaskrsenja Hristovog u delu grada Galus u Frankfurtu. Hram je kupljen 11.12.2012.

„Početak jubileja počeo je predstavljanjem knjige prote Slobodana Tijanića ,,Kainov krug”. Posle toga grupa hodočasnika je, blagoslovom vladike Grigorija, otišla na poklonjenje moštima Sv. Nikole u Bari. Potom smo se poklonili Sv. Haralampiju na Meteorima, Sv. Nektariju Eginskom na Egini i Sv. Dimitriju Solunskom. Obišli smo i Srpsko vojničko groblje u Solunu.

Treće sedmice u decembru 17.12. 2022. imali smo blagoslovene goste u hramu: Milkicu Romić, Arne Knut, Majka Jozefa i Sašu Ćelića. Pričali smo o proteklih deset godina, sa opštim zadovoljstvom i blagodarnošću. 

To veče nam je Arne Knut predao ugovor o korišćenju 125 kvadrata placa, a Jozef Majk je obećao da će biti pomoćnik u planiranju naše CO. Pročitali smo pismo našeg vladike koji blagosilja i zahvaljuje se svim pomoćnicima crkve. U nedelju 18.12.2022. na Detinjce, otac Neđo je posle liturgije održao predavanje ,,Djeca u Crkvi”.

Poslednje subote u našem programu za mesec decembar prota Ilija Romić održao je predavanje u hramu, a u nedelju načalstvuje svetom liturgijom.

Veoma smo zadovoljni i Bogu zahvalni što nam je jubilej prošao blagosloveno. Posebno smo zahvalni našem episkopu Grigoriju na blagoslovu i savetima”, istakao je starešina hrama Vaskrsenja Hristovog, protojerej-stavrofor Simon J. Turkić.

Foto: Crkvena opština Frankfurt